360° ELECTRIC – ELEKTRISK MOBILITET UANSETT HVOR DU BEFINNER DEG.

Lading av BMW i8.

Den omfattende serviceavtalen 360° ELECTRIC omfatter ulike assistenttjenester, tilbud for fleksibel mobilitet samt et innovativt ladekonsept. Du kan lade din BMW i8 hjemme ved hjelp av BMW i-Wallbox eller ladekabel. Dersom du ønsker det, kan bilen lades med bærekraftig produsert strøm i regi av BMW Green Energy. Når du er på farten, kan du benytte deg av det stadig økende antallet offentlige ladestasjoner. ChargeNow-kortet gir deg enkel tilgang. BMW finner enkelt nærmeste ladestasjon ved hjelp av innovasjoner som f.eks. BMW i ConnectedDrive navigasjonstjenester.

ALL-ROUND ELECTRIC.

    

 

360° Electric.

Se filmen om 360° ELECTRIC.

LADING HJEMME.

Hjemme lader du BMW i8 enkelt med en BMW i-Wallbox. Disse ladestasjonene monteres på hus- eller garasjeveggen og lader BMW i8 mye raskere enn med den standard ladekabelen som følger med bilen. Med en BMW i-Wallbox lades batteriet i BMW i8 til 80 prosent av maksimal kapasitet på to timer.*

BMW i tilbyr installasjonsservice der en medarbeider kommer hjem til deg for å kontrollere om BMW i-Wallbox kan monteres på veggen, og om strømtilførselen er bra nok. Levering, installasjon og aktivering av boksen utføres om ønskelig av en kvalifisert elektriker fra BMW i-installsjonspartneren. BMW i er opptatt av at alle aspekter innen elektrisk mobilitet skal være bærekraftige. Derfor formidler BMW i også en passende strømavtale med en utvalgt leverandør av fornybar energi, eller du kan produsere din egen energi ved hjelp av en solcelledrevet carport som formidles av BMW i.

* Avhengig av kapasiteten til det lokale strømnettet.

 • BMW i-Wallbox

  BMW i-Wallbox, BMW i-Wallbox Plus og BMW i-Wallbox Connect er ladestasjoner for hjemmebruk som lader din BMW i8 raskt og sikkert.

  Alle versjonene av BMW i-Wallbox sørger for ukomplisert og pålitelig lading. Ladingen starter automatisk straks bilen er koblet til BMW i-Wallbox med ladekabelen. BMW i8 lades til inntil 80 prosent av ladekapasiteten på under to timer.*

  BMW i-Wallbox Connect gir deg også muligheten til å produsere din egen økostrøm, f.eks. i form av solcellestrøm, slik at du kan lade enda mer miljøvennlig.

  * Avhengig av kapasiteten til det lokale strømnettet.

 • BMW Digital Charging Service

  Lad din BMW i8 enda mer effektivt med BMW Digital Charging Service (DCS) og BMW i-Wallbox. DCS tar utgangspunkt i den forhåndsinnstilte strømprisen og beregner når på døgnet du kan lade bilen billigst. Systemet styrer automatisk ladeprosessen ut fra dette og garanterer at bilen er fulladet til ønsket tidspunkt. DCS inngår i ConnectedDrive Services og kan styres via en mobil enhet samt vanlige systemer som iDrive, ConnectedDrive-portalen og BMW Connected-appen.

 • Green Energy

  Med en grønn strømavtale kan du lade din BMW i8 med strøm fra fornybare kilder. Dermed foregår både kjøring og lading helt uten utslipp. BMW Green Energy tilbyr flere muligheter: Du kan gå over til ren strøm produsert av vind- eller vannkraft, eller du kan produsere strøm hjemme, for eksempel med et eget solcellepanel. Din BMW i-agent informerer deg gjerne om en carport med solcellepanel som gir deg mulighet til å produsere din egen strøm.

BMW i-WALLBOX.

Rask. Sikker. Effektiv.

DESIGN.

Den nye BMW i-Wallbox har en frisk design og er laget i kvalitetsmaterialer.

Hjemmeladestasjonen er svært praktisk i hverdagen. Kompakte utvendige mål, funksjonell design og en lang kabel gjør det enkelt å lade bilen.

LADING.

Ladingen starter automatisk når du kobler til ladekabelen.

Ladeeffekten ved énfaset lading er inntil 7,4 kW og inntil 11 kW ved trefaset lading. Det betyr at du kan lade BMW i8 til inntil 80 prosent kapasitet på under to timer. Ladingen blir raskere og enklere enn med ladekabelen som følger med bilen som standardutstyr.

Bilen kan varmes opp eller kjøles ned mens ladingen pågår. Da brukes det ikke strøm fra bilbatteriet, og bilens rekkevidde øker.

INSTALLASJON.

Bruk installasjonsservice gjennom din BMW i-agent.

Da får du en sikker og tilpasset løsning, som i tillegg til ladestasjonen omfatter installasjonskontroll og kompetent installasjon på stedet.

I forbindelse med installasjonskontrollen undersøker kvalifiserte elektrikere om det er mulig å installere BMW i-Wallbox hjemme hos deg. Etter at BMW i-Wallbox er installert, får du en innføring i bruk av den. Garantien på 24 måneder sikrer at systemet fungerer som det skal.

Med online pre-check kan du selv utføre en foreløpig test for å finne ut om det er mulig å installere en BMW i-Wallbox hos deg.

BMW i-WALLBOX PRO.

Smart. Bærekraftig. Flerfunksjonell.

DESIGN.

BMW i-Wallbox Pro har lekker design og funksjonelle løsninger. Den gir økt ladeeffekt og kan kobles til smarthus og strømstyringssystemer.

BMW i-Wallbox Pro styres med en 7-tommers berøringsskjerm. Her styrer du ladeprosessene og har full oversikt over forbruksdataene. En PIN-kode beskytter mot at uvedkommende kan bruke BMW i-Wallbox Pro. Den høye kabelplasseringen gjør Wallbox like enkel å bruke som en vanlig drivstoffpumpe. Kabellengden er tilpasset, slik at du unngår å snuble i kabel som blir liggende på gulvet. LED-striper informerer deg om aktuell ladestatus.

BETJENINGSKONSEPT.

BMW i-Wallbox Pro har en 7-tommers berøringsskjerm der du kan foreta innstillinger. Skjermen er tilpasset utendørs bruk og kan brukes i all slags vær, også når du har på hansker. En sensor reagerer automatisk straks du nærmer deg Wallbox, slik at displayet aktiveres.

Skjermen viser blant annet bilens forbruksdata samt informasjon om tidligere ladesykluser.

Dersom du integrerer BMW i-Wallbox Pro i hjemmenettverket ditt, kan du styre alle funksjoner med smarttelefonen eller nettbrettet og appen BMW i Wallbox Remote.

LADING.

Avhengig av innstillingene dine starter ladingen automatisk når du kobler til ladekabelen.

BMW i-Wallbox Pro har en ladeeffekt på inntil 7,4 kW og lader raskt batteriet i en elbil eller en plug-in hybrid. Høyspentbatteriet til BMW i8 lades dermed til inntil 80 prosent av kapasiteten på under to timer.

Du avgjør selv hvilken type strøm du vil lade bilen med. BMW i-Wallbox Pro har intelligent ladestyring med strømmåler som gjør det mulig for deg å lade bilen med egenprodusert strøm. Har du eget solcelleanlegg, kan du bruke dette som strømkilde til utslippsfri mobilitet. Når egenprodusert strøm ikke er tilgjengelig, bruker BMW i-Wallbox Pro automatisk nettstrøm.

BRUK AV EGENPRODUSERT STRØM.

Ved hjelp av strømmåleren (ekstrautstyr) til BMW i-Wallbox Pro kan du lade bilen med strøm fra ditt eget solcelleanlegg. BMW i-Wallbox Pro bruker om mulig egenprodusert solcellestrøm, slik at du kan kjøre helt utslippsfritt.

BMW i samarbeider med ledende leverandører av solcellesystemer for å gjøre det mulig å lade bilen med egenprodusert solcellestrøm. Våre partnere tilbyr skreddersydde totalpakker for solcelleløsninger på hus- og garasjetak eller komplette solcelleanlegg for carport. Informasjon om de ulike solcelleløsningene fra vår partner Solarwatt GmbH finner du her.

BETJENING.

Betjeningen til BMW i-Wallbox Pro gir deg oversikt over strømforbruket ditt.

Bruker du bilen som firmabil, registrerer en integrert måler strømforbruket separat, slik at du har full oversikt over strømkostnadene som skal refunderes.

Dersom du ønsker det, kan forbruksdataene sendes direkte fra BMW i-Wallbox Pro som e-post.

BELASTNINGSSTYRING.

Takket være den integrerte belastningsstyringen registrerer BMW i-Wallbox Pro hvor mye strøm som brukes i huset, og tilpasser automatisk ladeeffekten i forhold til dette.

Bilen lades dermed så effektivt som mulig, i harmoni med alle de andre strømforbrukerne i huset.

Du har hele tiden full oversikt over husets strømnett på berøringsskjermen.

SMARTHUS.

Ved å opprette forbindelse med et smarthussystem, for eksempel fra myGEKKO eller Loxone, kan BMW i-Wallbox Pro integreres i huset ditt.

Du kan dermed styre utvalgte funksjoner i smarthussystemet med BMW i-Wallbox Pro. Før du kjører av gårde, informerer BMW i-Wallbox Pro deg dessuten om været.

INSTALLASJON.

Bruk BMW i-installasjonsservice.

Du får en sikker og tilpasset løsning, som i tillegg til installasjonskontroll omfatter komplett installasjon på stedet.

I forbindelse med installasjonskontrollen undersøker kvalifiserte elektrikere om det er mulig å installere BMW i-Wallbox Pro hjemme hos deg. Etter at BMW i-Wallbox Pro er installert, får du en innføring i bruk av den og oppretter sammen med installasjonspartneren en brukerkonto. Garantien på 24 måneder sikrer at systemet fungerer som det skal.

Med online pre-check kan du selv utføre en foreløpig test for å finne ut om det er mulig å installere en BMW i-Wallbox Pro hos deg.

LADING MENS DU ER PÅ FARTEN.

BMW i har laget et innovativt konsept som gjør det enkelt å lade BMW i8 mens du er på farten. ChargeNow, en mobilitetstjeneste fra BMW i, er den største sammenslutningen av tilbydere av offentlige ladestasjoner som kan brukes til å lade BMW i8. Konseptet består også av ParkNow langtidsparkering, der du får tilgang til langtidsparkeringsplasser med lademulighet, f.eks. i parkeringshus.
Navigasjonssystemet i BWM i8 hjelper deg når du leter etter et sted å lade bilen. Søkeresultatet vises i bilen, BMW i Remote App og internettportalen til BMW ConnectedDrive.

 • ChargeNow

  ChargeNow gir tilgang til offentlige ladestasjoner fra BMW i-samarbeidspartnere. BMW i har samlet et større antall tilbydere i ChargeNow-nettverket. Dette betyr enkel og optimal bruk av ulike tilbud og teknologiske løsninger. ChargeNow-kortet gir deg tilgang til ladestasjonene, og du bruker også kortet under ladingen. I slutten av måneden mottar du en faktura med oversikt over alle ladinger som er gjort med ChargeNow-kortet. Takket være BMW i ConnectedDrive vises alle tilgjengelige ladestasjoner i BMW i ConnectedDrive navigasjonstjenester.

 • ParkNow langtidsparkering

  ParkNow langtidsparkering hjelper BMW i-kunder å finne langtidsparkering og ladestasjoner i nærheten av hjemmet eller arbeidsplassen.
  Tilbudet er spesielt rettet mot kunder som ikke har mulighet for å lade bilen hjemme.
  ParkNow langtidsparkering hjelper deg å finne en passende løsning, enten du ønsker parkering døgnet rundt, over natten eller mens du er på jobb.

LADING UNDER KJØRING.

Når du ikke kjører rent elektrisk, lades høyspentbatteriet ved hjelp av bensinmotoren, slik at boostfunksjonen kan benyttes. Mesteparten av energien tilføres batteriet i SPORT-modus, hvor også gjenvinningen av bremseenergi når motoren går uten gasspådrag og ved bremsing, er på det høyeste. I modiene COMFORT og ECO PRO tilføres mindre energi til høyspentbatteriet. Når du kjører i HYBRID-modus, lades høyspentbatteriet utelukkende ved hjelp av Brake Energy Regeneration.

KJØRESTIL.

Det reelle forbruket til BMW i8 avhenger av kjørestilen din. På grunn av de elektriske komponentene har kjørestilen større innvirkning på bensinforbruket enn hva som er tilfelle for vanlige biler. Når batteriet er fulladet, er den rent elektriske rekkevidden 37 km. Når du har trykket på eDrive-knappen, kan du kjøre rent elektrisk i inntil 120 km/t. I kjøremodiene COMFORT og ECO PRO kobles bensinmotoren automatisk inn ved hjelp av en intelligent energistyring. Dette gjøres også for å lade batteriet. I SPORT-modus går bensinmotoren kontinuerlig. Forbruket til BMW i8 avhenger av hvordan og hvor langt du kjører. Jo oftere høyspentbatteriet lades med ladekabel eller Wallbox, desto mer kan du kjøre rent elektrisk, slik at det samlede forbruket reduseres.

 • Bykjøring

  Ved bykjøring utnyttes fordelene ved en plugin-hybrid fullt ut. Du kan kjøre korte strekninger rent elektrisk. I HYBRID-modus er forbruket ved blandet kjøring 0,21 liter per mil, mens CO2-utslippet er 49 gram per km. I byen kan BMW i8 dermed kalles en ekte treliter.

 • Kjøring i hverdagen

  Hvis du daglig pendler ca. 60 til 80 km med BMW i8, ligger bensinforbruket på omtrent 0,5 liter per mil. Du får dermed full kjøreglede fra en fullblods sportsbil hver eneste dag, og kan samtidig glede deg over et bensinforbruk som tilsvarer forbruket til en småbil.

 • Langkjøring

  BMW i8 har usedvanlig god energiutnyttelse også på lange strekninger. Bensinforbruket varierer avhengig av batteriets ladestatus, men vil likevel ligge under 0,8 liter på neste ferietur.

 • Sportslig kjøring

  Når du henter ut alle kreftene til BMW i8 i SPORT-modus, assisterer bensinmotoren batteriet under ladingen, slik at maksimal systemeffekt til enhver tid er tilgjengelig. Det samlede forbruket ligger da på inntil 1,2 liter, en verdi som tilsvarer omtrent en tredjedel av forbruket til en vanlig sportsbil med lignende ytelse.

ANDRE TILBUD.

360° ELECTRIC er et bærekraftig servicekonsept fra BMW i. Det sørger for at du får best mulig service både før og etter at du har kjøpt din BMW i8, og for at du er mobil i alle situasjoner.

 • Assistenttjenester

  BMW i-assistenttjenester består av et bredt spekter av tjenester som er spesialutviklet for BMW i. Disse tjenestene sørger for at du får en behagelig kjøretur.

 • BMW Add-on Mobility

  BMW i har den riktige mobilitetsløsningen for enhver situasjon. BMW Add-on Mobility gir deg fleksibel tilgang til et omfattende utvalg av BMW-modeller. Du kjøper tjenesten for et visst antall dager, for eksempel hvis du skal ut på en lengre kjøretur. Kanskje det for eksempel hadde vært kjekt med en BMW X3 når du skal på fjellet? Kontakt din BMW i-agent for et tilbud.