TIDEN ER INNE FOR ET NYTT IDEAL.

Designen til BMW i8.

TIDEN ER INNE FOR ET NYTT IDEAL.

Designen til BMW i8.

Du ser ved første øyekast at dette er en sportsbil. Den har en ekstremt lav og bred front, flat silhuett, kraftfulle former og presise linjer. Ved andre øyekast ser du et gjennomtenkt, nytt bilkonsept med en funksjonell design. Bærekraftige løsninger og effektiv energiutnyttelse møter dynamiske og sportslige kjøreegenskaper. BMW i8 er summen av alt dette, og det er godt synlig ute på veien. Den ligger som klistret til veien som en typisk BMW på sitt beste.

TIDEN ER INNE FOR ET NYTT IDEAL.Designen til BMW i8.

Du ser ved første øyekast at dette er en sportsbil. Den har en ekstremt lav og bred front, flat silhuett, kraftfulle former og presise linjer. Ved andre øyekast ser du et gjennomtenkt, nytt bilkonsept med en funksjonell design. Bærekraftige løsninger og effektiv energiutnyttelse møter dynamiske og sportslige kjøreegenskaper. BMW i8 er summen av alt dette, og det er godt synlig ute på veien. Den ligger som klistret til veien som en typisk BMW på sitt beste.

DESIGNFILOSOFI.

BMW i8 har en utforming som konsekvent følger BMW i-designfilosofien. Dette skaper innovative og bærekraftige løsninger som har en naturlig plass i premiumklassen. Designen inkluderer blant annet det sorte båndet som løper fra panseret, over taket og til hekken på alle BMW i-modeller. Andre designelementer som er typiske for BMW i, er den dynamiske, strømlinjeformede designen, air curtains og slående detaljer som LED-kjørelys i U-form og LED-baklys. Kupeen viderefører BMW i-designfilosofien med lette materialer som er produsert på en bærekraftig måte. Overalt hvor det er mulig, brukes konsekvent komponenter som er laget av fornybare materialer.

UTVENDIG DESIGN.

BMW i8 har alle egenskapene som kjennetegner en fullblods sportsbil. Lang akselavstand, korte overheng og lav bakkeklaring gir inntrykk av at bilen ligger klistret til veien. Fronten fremstår som ekstremt lav og bred. Alt er utformet med tanke på optimale aerodynamiske egenskaper. Samtidig etterlater den flate, elegante grillen ingen tvil om at bilen er en BMW. Det sorte båndet begynner som en V på panseret og strekker seg dynamisk over hele karosseriet og til bakpartiet.
Sett fra siden understreker den kjegleformede designen og den langstrakte, flate silhuetten den spesielle dynamiske utstrålingen. Den såkalte layering-designen består av overflater og linjer som overlapper hverandre og griper inn i hverandre. Dette gir et svært sportslig og kompakt utseende. Bilen gir inntrykk av å være støpt i ett stykke og utstråler usedvanlige krefter.

 • Lakkfarger

  BMW i8 leveres i fire ulike fargevarianter:
  Sofistogrå med briljanteffekt, detaljer i BMW i-blå eller frostgrå metallic
  Ionesølv metallic, BMW i-blå detaljer
  Protonblå, detaljer i frostgrå metallic
  Krystallhvit med briljanteffekt, detaljer i BMW i-blå eller frostgrå metallic

LED-DESIGN MED LASERLYS.

BMW i8 er som standard utstyrt med LED-frontlykter som er perfekt tilpasset sportsbilkonseptet. Alle lyktene er utstyrt med lysdioder. Frontlyset har en U-formet ramme som er typisk for BMW i, og som inkluderer kjørelyset og et integrert blinklys. Fjernlyset med laserlysteknologi* (ekstrautstyr) har en bredere ramme. Laser øker fjernlysets rekkevidde betydelig og lyser opp veien bedre. Et passivt belyst, blått bånd understreker lyktenes innovative karakter. På lykter med laserlys er lyktenes sidedeksel ikke mørkt, men høyglanset metallfarget. Lyskonseptet gir et umiskjennelig helhetsinntrykk – det er ingen tvil om at dette er en BMW i8.

MÅKEVINGEDØRER.

Måkevingedørene gir BMW i8 et utpreget sportsbilutseende som ikke er til å ta feil av. De iøynefallende måkevingedørene er et visuelt høydepunkt i seg selv, og de er perfekt integrert i den strømlinjeformede designen til det aerodynamiske karosseriet. Dørene svinger oppover når de åpnes. Sett fra innsiden understreker dørene interiørets gjennomført sportslige preg. Dørene er laget av aluminium, karbon og termoplast, og veier bare halvparten av hva vanlige dører veier. De er derfor svært lette å åpne og lukke innenfra. Håndtaket er ergonomisk plassert på innsiden av dørpanelet, der det i tillegg fungerer som et dekorativt element.

INNVENDIG DESIGN.

Den gjennomført sportslige utvendige designen er videreført i kupeen på BMW i8. Alle elementer har en lett og dynamisk utforming. Layering-prinsippet i kupeen skaper et helt nytt forhold mellom funksjon og form. Dette synliggjør også prinsippet om vektbesparende konstruksjoner, for eksempel demonstrerer synlige karbondeler i innstigningsområdet bilens lave vekt.
Den klassiske sportsbilstilen og den typiske BMW-førerplassen med fokus på føreren er også fremtredende. Midtkonsollen vender mot føreren. Alle instrumenter og instrumentpanelet med to store digitale skjermer er enkle å betjene. Alle setene har en ekstra lav sittestilling, og de smale, lette setene gir god støtte og høy komfort selv i de krappeste svingene. iDrive-multikontrollen er plassert lett tilgjengelig på midtkonsollen, som deler bilen visuelt inn i to soner.

 • Bærekraftige materialer

  Farge- og materialdesignen understreker det smarte og bærekraftige sportsbilkonseptet. Målrettet bruk av materialer, blant annet svært lette kunststoffer av resirkulerte drikkeflasker og andre ressursbesparende materialer, gjør det bærekraftige konseptet fremtredende. Samtidig er kupeen spekket med detaljer som utstråler en moderne og sportslig stil som tydelig kommer til uttrykk i alle de tre utstyrsversjonene.

 • Bakgrunnsbelysning

  Med bakgrunnsbelysningen kan føreren lyssette kupeen på BMW i8 etter eget ønske. Lysdiodene fungerer ikke bare som lyskilder, men understreker også den luksuriøse atmosfæren. Det er mulig å veksle farge mellom EfficientDynamics-blå, ravgul og hvit. Resultatet er en spesiell glødeeffekt i kupeen som omslutter konturlinjene i dørene, instrumentpanelet, rattet og fotrommet.

INTERIØR DESIGN.

Fremtidens sportsbil er unik, sportslig, moderne og bærekraftig, et konsept som også gjenspeiler seg i farge- og materialdesignen i kupeen. HALO, CARPO og NESO er eksklusive utstyrsversjoner, som alle tre beviser at bærekraftige løsninger og førsteklasses kvalitet på ingen måte utelukker hverandre. Tvert imot harmonerer de på en måte som lover godt for fremtiden. Gode eksempler på dette er bruken av lette, resirkulerte materialer i kupeen, og skinn som er naturlig garvet med olivenbladekstrakt.

 • NESO

  NESO representerer fremtiden innen sportslig mobilitet. Resirkulerte materialer, klare kontraster som stoffdetaljer i dørene og sidekledningene skaper en levende og innbydende atmosfære. Denne utstyrsversjonen fremhever virkelig det bærekraftige konseptet bak BMW i8. Det lette Spheric-skinnet i lyst karvegrått danner en spennende motsetning til flatene i sort Exclusive-skinn og sort nappaskinn. Hele kupeen har et lyst og moderne uttrykk.

 • CARPO

  CARPO helskinninteriør omfatter setetrekk i lett Spheric-skinn inkludert perforerte detaljer, sort Exclusive-skinn på instrumentpanelet og dørkledningene samt sort nappaskinn. Resultatet er et elegant og sportslig uttrykk som føyer seg perfekt inn i det helhetlige konseptet bak BMW i8. Skinnratt med detaljer i perleglansfinish og satengsølv samt elegante kontrastflater lakkert i mørk grå amido metallic avrunder denne utstyrsversjonen.

  CARPO fås i tre varianter. Varianten i elfenbenshvitt har flater i sort Exclusive-skinn som skaper klassiske fargekontraster. De dynamiske, lyse skinnoverflatene i dørene, på instrumentpanelet og setene understreker den lette og åpne atmosfæren i kupeen. Varianten med skinn i den antrasittlignende fargen amido har også innslag av Exclusive-skinn som gir kupeen et sportslig og moderne preg. I den karvegrå varianten danner lyse, perforerte overflater og antrasittfarget naturskinn en moderne kontrast som understreker det sportslige preget på den lyse kupeen. Den eksklusive designen omfatter også girvelgeren i keramisk glass, lekre gulvmatter og lasergravert i8-logo på innstigningslisten. Sikkerhetsbelter i BMW i-blått (ekstrautstyr) setter prikken over i-en.

 • HALO

  HALO presenterer en ny og bærekraftig definisjon av luksus. Interiøret i helskinn kombinerer det luksuriøse og det naturlige. Det naturlig garvede Exclusive-skinnet i dalbergiabrunt prydes av detaljer i karvegrått. Den luksuriøse og stramme designen i kupeen fremheves ytterligere av BMW i-blå detaljer på sømmer, belter og skinnratt. Fremtredende kontraster mellom lyse og mørke farger i dørene, sidekledningene og instrumentpanelet tilføyer en sportslig nyanse. Designen fremheves også av detaljer i fargen amido metallic, som står for det innovative og tekniske aspektet ved BMW i.

BAGASJESETT FRA LOUIS VUITTON.

Eksepsjonell design for en eksepsjonell bil. Louis Vuitton har designet en ny bagasjeserie for BMW i8, som i tråd med kupedesignen er produsert utelukkende av karbonfibre. Stoffet består av et ekstremt lett og samtidig høyfast hightechmateriale som er særdeles robust. I likhet med BMW i8 kjennetegnes bagasjeserien av en unik design som er både elegant og maskulin.
Bagasjeserien er skreddersydd for å utnytte plassen i bilen best mulig. Den store reisevesken kan holdes i hånden eller bæres over skulderen og passer perfekt i bagasjerommet til BMW i8. Dressposen får plass i oppbevaringsrommet bak. Den stabile stresskofferten er ideell for bærbar pc og plasseres i baksetet. Og den lille reisevesken plasseres oppå stresskofferten. Alle delene i bagasjeserien har håndtak og navnelapp i skinn og er utstyrt med den kjente låsen fra Louis Vuitton.