MÅLET INNEN REKKEVIDDE OG ENERGI TIL OVERS.

Ideell i hverdagen – rekkevidde og lading for BMW i3.

MÅLET INNEN REKKEVIDDE OG ENERGI TIL OVERS.

Ideell i hverdagen – rekkevidde og lading for BMW i3.

MÅLET INNEN REKKEVIDDE OG ENERGI TIL OVERS.Ideell i hverdagen – rekkevidde og lading for BMW i3.

BMW i leder an i utviklingen av bærekraftig elektrisk mobilitet og gjør den praktisk å bruke i hverdagen. Nå leveres en BMW i3-modell med en batterikapasitet på 94 amperetimer og enda lengre rekkevidde i tillegg til den etablerte modellen med 60 amperetimer. Mens BMW i3 har en rekkevidde på inntil 190 km (NEDC), har nye BMW i3 en NEDC-rekkevidde på inntil 300 km (200 km i daglig bruk). Dermed passer BMW i3 ikke bare perfekt til bykjøring, den er også perfekt for deg som dagpendler og av og til trenger å ta en avstikker på vei hjem.

Hvor lang rekkevidde du trenger, kan du regne ut med rekkeviddekalkulatoren.

Hvis det begynner å bli lite energi igjen, går ladingen av BMW i3 nesten av seg selv. Utnytt tiden bilen står parkert, så lades den på noen få timer ved hjelp av standardladekabelen (modus 2) eller enda raskere med BMW i-Wallbox Pro eller BMW i-Wallbox over natten hjemme. Mobilitetstjenesten ChargeNow deg tilgang til verdens største nettverk av offentlige ladestasjoner når du er på farten. Hvor lenge du må lade BMW i3, finner du ut med ladetidskalkulatoren.

BMW i

KJØREPROFILENE.

Nå leveres BMW i3 i to ulike modellversjoner: den etablerte BMW i3 med en rekkevidde på inntil 190 km i daglig bruk (NEDC), og den nye BMW i3 med en rekkevidde på inntil 300 km (NEDC). Det tilsvarer inntil 200 km i daglig bruk.


De to viste kjøreprofilene, Bykjøring og Pendling, viser to typiske bruksområder for BMW i3 og nye BMW i3 både om sommeren og om vinteren. Bykjøringsprofilen dekker kjøring i byområder og preges av hyppige rekuperasjonsfaser inntil stillestående. I tillegg til hyppig retardasjon regnes kjøring i hastigheter mellom 0 og 60 km/t som typisk for denne profilen. Pendlerprofilen baseres på henholdsvis 1/3 dynamisk bykjøring, kjøring på landevei og på motorvei. Rekkevidden til BMW i3 Plug-in hybrid kan variere med inntil 15 km avhengig av kjøreprofil.

REKKEVIDDE.

De fleste kjører mindre bil enn de tror. I gjennomsnitt kjører vi mellom 35 og 50 km per dag med bilen. Nå leveres BMW i3 i to ulike modellversjoner: den etablerte BMW i3 med en rekkevidde på inntil 190 km i daglig bruk (NEDC), og den nye BMW i3 med en NEDC-rekkevidde på inntil 300 km (200 km i daglig bruk). De to modellene kan kjøre henholdsvis tre og fire ganger så langt som den gjennomsnittlige kjørelengden. Men vi overlater ingenting til tilfeldighetene. Et pålitelig program analyserer alle faktorene som påvirker beregningen av rekkevidden. Det tar hensyn til kjørestil, topografi, temperatur, kjøremodus, ruteplanlegging, klimaanlegg og varmeapparat for å vise en presis rekkevidde. Dermed vet du alltid hvor langt du kan kjøre, slik at du kommer deg trygt frem til målet.


Med BMW i3 som Plug-in hybrid varer kjøregleden enda lenger. Den lille 2-sylindrede bensinmotoren er stillegående og starter automatisk ved behov for å drive en generator som holder høyspentbatteriets ladenivå konstant.

Steve om Plug-in hybrid.

Erfaringer med rekkevidden til BMW i3.

 • Varmepumpen forvandler luft til rekkevidde

  Elbiler må ha elektrisk oppvarming. De har ingen forbrenningsmotor som avgir varme til oppvarming. Dette kan redusere rekkevidden. Derfor har vi utviklet et innovativt varmepumpesystem som utnytter energien i omgivelsesluften om vinteren. Varmepumpen (ekstrautstyr) aktiveres automatisk og utnytter energien 50 prosent mer effektivt enn et tradisjonelt varmeapparat. Det gir samme varmeeffekt, men rekkevidden øker med inntil 30 prosent avhengig av utetemperaturen.

 • Kjøremodi for effektiv kjøring

  Du kan selv forlenge rekkevidden til BMW i3, som er inntil 200 km i standardinnstillingen COMFORT. Når du velger en av de ekstra effektive kjøremodiene ECO PRO og ECO PRO+ med Driving experience-knappen, øker bilens rekkevidde.

 • BMW i Remote-appen sørger for at du alltid er på nett med din BMW i3

  Elbilens tidsalder åpner for muligheter som ingen kunne forestille seg tidligere. Med BMW i Remote-appen og en smarttelefon eller smartklokke har du kontroll over BMW i3 overalt, slik at du alltid vet hva ladenivået eller den elektriske rekkevidden er. Når BMW i3 er koblet til en ladestasjon, kan du fjernstyre ladeprosessen. Dermed kan du sørge for at din BMW i3 er fulladet og forhåndstemperert når du skal ut og kjøre. Appen analyserer også hvor effektivt du kjører, dersom du ønsker det.

 • Dynamisk rekkeviddevisning – ærlighet varer lenger

  I BMW i3 er også rekkeviddevisningen helt nyutformet. Målet var å hele tiden gi korrekt informasjon om rekkevidden. Det høres enkelt ut, men krever et avansert program som kan analysere en rekke faktorer i sanntid. Det analyserer lynraskt data om kjørestil, topografi, temperatur, kjøremodus, ruteplanlegging, klimaanlegg og varmeapparat. Resultatet er en dynamisk rekkeviddevisning som ikke bare er svært presis, men også synliggjør påvirkning fra kjørestil og faktorer i omgivelsene.

LADING HJEMME.

Enda raskere og enklere er det å lade med BMW i-Wallbox, som vår installasjonsservice gjerne monterer for deg. Avhengig av versjon kan BMW i3 lades til inntil 80 prosent av ladekapasiteten på under 3 timer. Det er den ekstra høye ladeeffekten til den nye BMW i-Wallbox på inntil 11 kW for nye BMW i3 som gjør dette mulig.

Med denne ladestasjonen hjemme har du også muligheten til å bruke grønn strøm og egenprodusert solcellestrøm til rask og bærekraftig lading.

Kathryn om hjemmelading.

Erfaringer med lading av BMW i3 hjemme.

 • BMW i-Wallbox

  BMW i-Wallbox, BMW i-Wallbox Plus og BMW i-Wallbox Connect er ladestasjoner for hjemmebruk som lader din BMW i3 raskt og sikkert.

  Alle versjonene av BMW i-Wallbox sørger for ukomplisert og pålitelig lading. Ladingen starter automatisk straks bilen er koblet til BMW i-Wallbox med ladekabelen. BMW i3 lades til inntil 80 prosent av ladekapasiteten på under 3 timer.*

  BMW i-Wallbox Connect gir deg også muligheten til å produsere din egen økostrøm, f.eks. i form av solcellestrøm, slik at du kan lade enda mer miljøvennlig.

  * Avhengig av kapasiteten til det lokale strømnettet.

 • BMW Digital Charging Service

  Lad din BMW i3 enda mer effektivt med BMW Digital Charging Service (DCS) og BMW i-Wallbox. DCS tar utgangspunkt i den forhåndsinnstilte strømprisen og beregner når på døgnet du kan lade bilen billigst. Systemet styrer automatisk ladeprosessen ut fra dette og garanterer at bilen er fulladet til ønsket tidspunkt. DCS inngår i ConnectedDrive Services og kan styres fra mobiltelefonen eller nettbrettet samt vanlige systemer som iDrive, CDP og BMW Connected-appen.

GREEN ENERGY.

Å kjøre utslippsfritt kan bli enda mer miljøvennlig hvis du lader med egenprodusert strøm. Med en grønn strømavtale fra NATURSTROM AG forsyner du bilen din med 100 prosent energi fra vind- og vannkraftverk. Dermed kjører du helt uten utslipp i elektrisk kjøremodus. I tillegg kan du lade BMW i3 med egenprodusert solcelleenergi fra de innovative solcelleanleggene fra SOLARWATT GmbH. Uansett hvilken strømkilde du velger, så hjelper vi deg. Dette gjelder spesielt installasjonsservicen vår, som monterer og kobler til Wallbox.

Med BMW i3 blir hver kontakt til en ladestasjon.

Med BMW i3 blir hver kontakt til en ladestasjon.

LADING MENS DU ER PÅ FARTEN.

Det er mange grunner til å kjøre en tur med BMW i3 – og mange muligheter til å lade den når du er på farten. Det er praktisk at BMW i3 kan lades både fra offentlige ladestasjoner med vekselstrøm (AC) og med likestrøm (DC). Det gir deg flere muligheter og gjør det mulig å lade bilen fort. På en offentlig DC-ladestasjon overføres energien til bilens høyspentbatteri med en konstant strømstyrke. På den måten lades BMW i3 til 80 prosent på under 40 minutter. Hvis du ikke har tilgang til en DC-ladestasjon, kan du lade BMW i3 opptil 80 prosent fra en AC-ladestasjon på under 3 timer. Offentlige AC-ladestasjoner egner seg spesielt godt til lading over natten og når bilen står parkert lenge på dagtid.

Lou om offentlig lading.

Erfaringer med lading av BMW i3 når du er på farten.

 • ChargeNow: enda mer elektrisk kjøreglede

  ChargeNow gjør det enklere å lade på offentlige ladestasjoner. BMW i-mobilitetstjenester samler ladestasjoner fra ulike selskaper i ett stort nettverk. Det gjør det enklere og raskere å finne et sted å lade BMW i3 – og avhengig av hvor du befinner deg – å finne nærmeste DC-hurtigladestasjon. BMW i ConnectedDrive viser deg alle ladestasjoner i nærheten av bilen i navigasjonssystemet, i en app på smarttelefonen eller på chargenow.de (ChargeNow er ikke tilgjengelig i Norge enda).

Drivstofforbruk og CO₂-utslipp.

 • Strømforbruk og CO2-utslipp for BMW i3:
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 0
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 12,9

  Strømforbruk og CO2-utslipp for nye BMW i3:
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 0
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 12,6*/13,1**

  Strømforbruk og CO2-utslipp for BMW i3 Plug-in hybrid:
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 13
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 13,5
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0,6

  Strømforbruk og CO2-utslipp for nye BMW i3 Plug-in hybrid:
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 12*/13**
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 11,3*/11,9**
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0,06

  * Felgklasse 1: 19" hjul
  ** Felgklasse 2: 20" hjul, vinterhjul

  Verdiene for drivstofforbruk, CO2-utslipp og strømforbruk er avhengige av den valgte felg- og dekkdimensjonen.

  Rekkevidden avhenger av ulike faktorer, fremfor alt kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering.

  Våre prislister inneholder informasjon om CO2-utslipp og drivstofforbruk.