OPPSIKTSVEKKENDE INNOVATIV.

Designen til BMW i3.

OPPSIKTSVEKKENDE INNOVATIV.

Designen til BMW i3.

OPPSIKTSVEKKENDE INNOVATIV.Designen til BMW i3.

Det begynte med et blankt ark. For å tenke så langt frem som mulig måtte vi stille spørsmål ved alt det grunnleggende ved bilen. Dette åpnet opp for nye områder som vi kunne utforske. Siden alle detaljer på en bil henger sammen, fikk elbilen helt nye former. Former som gjenspeiler en ny urban livsstil, men som også er utformet 100 prosent for bykjøring. Riktignok ser du umiddelbart at BMW i3 er en ekte BMW, likevel vil du, når du ser nærmere på for eksempel den utvendige designen, se hvordan den oppsiktsvekkende designen forandrer vår oppfatning av mobilitet.


Den progressive og bærekraftige designen til BMW i3 har vunnet en rekke priser. Blant de internasjonale prisene finner vi renommerte utmerkelser som IF gold product design award, World Green Car award og World Car Design of the year award.

BMW i

DESIGNKONSEPTET.

BMW LifeDrive er en helt ny bilkonstruksjon, en revolusjonerende bildesign, som er utviklet for bærekraftig og elektrisk mobilitet. Den består av to separate enheter. Life-modulen er kupeen av karbonfiber, og Drive-modulen av aluminium omfatter chassis- og motorkomponentene samt høyspentbatteriet. Samtidig har den innvendige designen er helt egen karakter. Innovative og bærekraftige materialer, som karbonfiber og treverk, er ikke bare brukt i bilen, men også bevisst synliggjort. I BMW i3 er bærekraftige løsninger noe du kan se og ta på.

DEN UTVENDIGE DESIGNEN TIL BMW i3 VISER VEI INN I FREMTIDEN.

EFFEKTIVITET.

Den nye elbildesignen gir mange fordeler. Den relativt lille elmotoren er plassert bak i bilen. Det gir rom for større utslag på forhjulene, slik at det blir enklere å parkere og manøvrere. En annen bærekraftig løsning er de store og smale dekkene og de aerodynamiske felgene. Begge deler reduserer luftmotstanden og overfører kreftene til BMW i3 perfekt til veien.

KONSTRUKSJON I KARBONFIBER.

Bruk av karbonfiber muliggjør en mer åpen kupékonstruksjon. Et eksempel på det er karbonfiberkonstruksjonen som gjør at B-stolpen kan integreres i dørene. De bakhengslede bakdørene gir dermed fri tilgang til kupeen når begge dørene på én side er åpne. Den lett hevede sittestillingen og streamflow-designen med vindusflater som flyter over i hverandre, gir god sikt til alle kanter.

LED-LYKTER.

De U-formede LED-lyktene sørger for perfekt sikt også i mørket. De er spesialutviklet for BMW i3 og gir fronten et umiskjennelig utseende.

BLACK BAND.

Black band er typisk for BMW i3. Det løper fra panseret over taket til hekken. Det understreker den innovative LifeDrive-konstruksjonen og får kupeen til å virke enda luftigere.

BMW i-GRILLEN.

En elmotor trenger også kjøling. Men kjølebehovet er vesentlig mindre enn på biler med forbrenningsmotor, derfor er den typiske BMW-grillen lukket. Den understreker det moderne utseendet til BMW i3, spesielt når den fremheves av en kontrastfarge.

INNVENDIG DESIGN.

BMW i3 ønsker passasjerene velkommen til en praktisk og romslig kupé med en gjennomført innvendig design. Alt har en funksjon. Hver minste detalj er nøye gjennomtenkt. Samtidig skaper BMW LifeDrive-konstruksjonen en helt ny romfølelse med en innovativ, futuristisk utforming – her er det ingen midttunnel mellom føreren og passasjeren foran. Det er heller ingen B-stolpe mellom fordørene og de bakhengslede bakdørene. Den luftige kupeen er romslig og innbydende.


Materialene som er brukt, er av fornybare og resirkulerte råstoffer og understreker de bærekraftige løsningene i BMW i3. Samtidig understreker de kvaliteten på materialene og håndverket i den luftige kupeen.

UTSTYRSVERSJONER.

   

 • ATELIER.

  Utstyrsversjonen ATELIER er standardutstyr og består av autentiske materialer som holder høy kvalitet. Her gir farge- og materialkontraster en levende atmosfære i kupeen. Stoffkombinasjonen Neutronic i aragazgrått understreker det moderne uttrykket.

 • LOFT.

  Utstyrsversjonen LOFT har et avbalansert stilfullt uttrykk. Bastfibre og lette materialer gir en rolig og behagelig atmosfære. Presise BMW i-blå konturer fremhever den renskårne stilen. Designdetaljer, som et lyst instrumentpanel med BMW i-skinnstruktur og et lyst skinnratt, setter et moderne preg på kupeen.

 • LODGE.

  LODGE innvendig design kombinerer kvalitetsfølelse med en naturlig stil. Sammen med den kassiafargede ull/naturskinn-kombinasjonen Solaric skaper de lyse flatene en innbydende stemning. Sortkalket eukalyptustre med åpne porer fra bærekraftig skogbruk gir kupeen en helt spesiell stil.

 • SUITE.

  Naturlig garvet dalbergiabrunt Stellaric-skinn er brukt på instrumentpanelet og setene og understreker den svært høye kvaliteten til SUITE innvendig design. Alternativet med sortkalket eukalyptustre med åpne porer er en eksklusiv detalj, og matt galvanisert dekor i hele kupeen runder av denne utstyrsversjonen.

BMW i3 I BEGRENSET ANTALL MED MR PORTER-DESIGN.

Hva blir resultatet når BMW i og det prisbelønnede motenettstedet mrporter.com samarbeider? Det er en unik BMW i3 i MR PORTER-design som kun leveres i et begrenset antall. Den ekstraordinære BMW i3-modellen er den perfekte bilen for motebevisste herrer som liker å skille seg ut fra mengden.


Vi har samarbeidet med designteamet til Mr Porter for å gi denne designmodellen noen unike trekk i tillegg til den typiske BMW i-designen. Den eksklusive lakkfargen Tuxedo blue overbeviser med hvite detaljer på speilhusene, innstigningslistene og nyregrillen. Et annet høydepunkt er den håndmalte hvite konturlinjen med Mr Porter-signatur. Designkonseptet er videreført i den innvendige designen med en hvit innerring på rattet, hvite sømmer på gulvmattene og edeltrelister i mørk ek med en spesiell Mr Porter-gravering.

Drivstofforbruk og CO₂-utslipp.

 • Strømforbruk og CO2-utslipp for BMW i3:
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 0
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 12,9

  Strømforbruk og CO2-utslipp for nye BMW i3:
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 0
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 12,6*/13,1**

  Strømforbruk og CO2-utslipp for BMW i3 Plug-in hybrid:
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 13
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 13,5
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0,6

  Strømforbruk og CO2-utslipp for nye BMW i3 Plug-in hybrid:
  CO2-utslipp i g/km (ved blandet kjøring): 12*/13**
  Strømforbruk i kWh / 100 km (ved blandet kjøring): 11,3*/11,9**
  Drivstofforbruk i l/mil (ved blandet kjøring): 0,06

  * Felgklasse 1: 19" hjul
  ** Felgklasse 2: 20" hjul, vinterhjul

  Verdiene for drivstofforbruk, CO2-utslipp og strømforbruk er avhengige av den valgte felg- og dekkdimensjonen.

  Rekkevidden avhenger av ulike faktorer, fremfor alt kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering.

  Våre prislister inneholder informasjon om CO2-utslipp og drivstofforbruk.