BMW i3 PLUG-IN HYBRID.

BMW i3 PLUG-IN HYBRID.

BMW i3 PLUG-IN HYBRID.

BMW i3 Plug-in hybrid er en BMW i3 med en innebygget bensinmotor. Motorens oppgave er å generere ekstra strøm til batteriet slik at det holdes på et definert nivå mens du kjører. Dette betyr først og fremst lengre rekkevidde, men også at du har flere muligheter til å komme deg videre hvis batteriet skulle bli tomt. En helelektrisk BMW i3 gir deg en rekkevidde på opptil 160 kilometer avhengig av kjørestil og flere faktorer, noe som er tilstrekkelig for de aller fleste. Noen har imidlertid reelt behov for å kunne kjøre lenger, og da er BMW i3 Plug-in hybrid perfekt med en økt rekkevidde på opptil 300 kilometer.

FLERE MÅTER Å KJØRE HYBRID PÅ.

Du kan kjøre din BMW i3 Plug-in hybrid på to forskjellige måter. Enten bruker du kun elektrisitet som kilde du til det er ca. 6,5% kapasitet igjen. Det vil si at du alene kjører på strøm den første delen av turen. Deretter starter bensinmotoren automatisk og leverer strøm til batteriet mens du kjører videre. Alternativt kan du aktivere bensinmotoren mens batteriet fortsatt har høy kapasitet (max 75%), dette kan være praktisk for eksempel om du skal dekke en lengre strekning på motorvei før du kjører inn i et byområde.

Bensinmotoren i BMW i3 Plug-in hybrid brukes utelukkende til å generere strøm til batteriet. Det er altså hele tiden elmotren som driver bilen, så du merker ikke forskjell på kjøreegenskapene til bilen når bensinmotoren er aktivert. BMW i3 Plug-in hybrid har en 2 sylindret motor produsert av BMW og en 9 liters bensintank som fylles på lik linje med vanlige bensintanker.