EN GJENNOMFØRT PIONER.

BMW 330e Plug-in-Hybrid.

BMW iPerformance

EN GJENNOMFØRT PIONER.

BMW 330e Plug-in-Hybrid.

Kombinasjonen av elmotor og BMW TwinPower Turbo samler det beste fra to verdener i en særdeles dynamisk og komfortabel sedan, nemlig BMW 330e iPerformance. Innovative løsninger forenes med sportslige og elegante egenskaper på en høyst vellykket måte. Det unike konseptet er perfekt tilpasset BMW 3-serie Sedan. Resultatet er imponerende kjøredynamikk, svært effektiv energiutnyttelse og kjøring uten lokale utslipp.

EN GJENNOMFØRT PIONER. BMW 330e Plug-in-Hybrid.

Kombinasjonen av elmotor og BMW TwinPower Turbo samler det beste fra to verdener i en særdeles dynamisk og komfortabel sedan, nemlig BMW 330e iPerformance. Innovative løsninger forenes med sportslige og elegante egenskaper på en høyst vellykket måte. Det unike konseptet er perfekt tilpasset BMW 3-serie Sedan. Resultatet er imponerende kjøredynamikk, svært effektiv energiutnyttelse og kjøring uten lokale utslipp.

Finn ut mer

MODELLKONSEPT.

Dette er en BMW 3-serie med forbruksverdiene til en småbil. Takket være eDrive-teknologien fra BMW EfficientDynamics kan du kjøre rent elektrisk i inntil 40 kilometer, uten lokale utslipp og uten å bruke drivstoff. Høyspentbatteriet er plassert under bagasjerommet, som med ca. 370 liter er perfekt i daglig bruk, uten begrensninger verken med hensyn til komfort, funksjoner eller romfølelse. På utsiden skiller iPerformance-modellen seg fra modellen med konvensjonell motor, blant annet med eDrive-emblemet på C-stolpen på begge sider og i-emblemet på sidene foran. I tillegg viser blå grillribber og blå hjulnav at bilen er full av innovativ motorteknologi. Det sportslige chassiset og dynamiske kjøreegenskaper i alle kjøremodi sørger dessuten for at plug-in hybriden har suverent veigrep og smidighet. BMW 330e iPerformance Sedan overgår alle forventninger også hva angår dynamikken. Du finner ikke maken til dette fremtidsrettede modellkonseptet.

BMW iPerformance.

INDIVIDUELL KJØRESTIL.

Som plug-in hybrid har BMW 330e iPerformance Sedan ulike driftsmodi som gir deg store muligheter til å påvirke bilens forbruk. Forbruket avhenger på den ene siden av hvilken kjøremodus du velger. På den andre siden avhenger det av hvordan du bruker bilen. Når batteriet er fulladet, kan du kjøre inntil 40 kilometer uten å bruke en dråpe drivstoff. AUTO eDrive-modus fokuserer på en mest mulig effektiv energiutnyttelse med en optimal kombinasjon av el- og forbrenningsmotoren.

 • Bykjøring

  Ved bykjøring utnytter BMW 330e iPerformance Sedan kreftene fra plug-in-hybriddriften fullt ut. Med fulladet batteri kan du kjøre kortere strekninger (inntil 40 km) uten lokale utslipp. Det vil si at du kan kjøre i byen uten å bruke en dråpe bensin.

 • Kjøring i hverdagen

  BMW 3-serie iPerformance Sedan er også den optimale bilen for pendlere. På strekninger på inntil 50 kilometer ligger drivstofforbruket ved blandet kjøring på 0,35 til 0,45 liter (foreløpige, ikke bekreftede verdier), og det er vesentlig lavere enn forbruket til andre biler i denne klassen. Kort sagt, nyt de dynamiske kjøreytelsene i en BMW 3-serie Sedan med lavt forbruk.

 • Langkjøring

  Opplev effektiv kjøreglede, også på langkjøring. Plug-in-hybriden er godt egnet til langkjøring, uten at det går ut over rekkevidde eller bilfunksjoner.

MOTORER.

En kraftig 4-sylindret BMW TwinPower Turbo bensinmotor og en høyeffektiv eDrive-elmotor driver BMW 330e iPerformance Sedan fremover. Basert på disse teknologiske løsningene fra EfficientDynamics har vi skapt en innovativ bil som har et økonomisk forbruk og samtidig utmerket kjøredynamikk og stabilitet uansett veiforhold.

INTELLIGENT ENERGISTYRING.

Du kan kjøre korte strekninger på inntil 35 kilometer med elmotoren, for eksempel når du skal på jobb eller på en utflukt i helgen. Du kjører da uten lokale utslipp og uten å bruke drivstoff. På lengre strekninger og når det kreves mer energi sørger den intelligente energistyringen for den mest effektive kombinasjonen av el- og forbrenningsmotoren.
Med iPerformance-tasten kan du velge mellom tre ulike kjøremodi: basismodusen AUTO eDrive, den rent elektriske modusen MAX eDrive samt SAVE BATTERY som holder høyspentbatteriets ladenivå konstant.

 • AUTO eDrive-modus

  I AUTO eDRIVE-modus velger den intelligente energistyringen den mest effektive kombinasjonen av el- og forbrenningsmotoren avhengig av hastighet og batterinivå. Denne modusen deles inn i to faser: Når batterinivået er mellom og 12 og 100 prosent, kan du kjøre rent elektrisk i inntil 80 km/t. Hvis hastigheten er høyere eller det er bruk for mer kraft, starter bensinmotoren automatisk. Hvis batteriets ladenivå synker under 12 prosent, kan BMW 330e iPerformance Sedan kjøre rent elektrisk med moderat akselerasjon i inntil 20 km/t eller i konstant hastighet eller med lett akselerasjon i inntil 55 km/t.

 • MAX eDrive-modus

  Maksimal elektrisk kjøreglede får du i MAX eDrive-modus. Da kan du kjøre i inntil 120 km/t bare med elmotoren. I høyere hastigheter og ved maksimal akselerasjon, kobles forbrenningsmotoren automatisk inn.

 • SAVE BATTERY-modus

  Når batterinivået er for lavt, kan du velge SAVE BATTERY-modus for å lade batteriet ved hjelp av forbrenningsmotoren eller holde batterinivået. På den måten kan du spare batterikapasitet, slik at du kan kjøre med bare elmotoren senere.

 • Forutseende energistyring.

  Når reisemålet er registrert i navigasjonssystemet, analyserer den forutseende energistyringen den planlagte strekningen ved hjelp av konstante data som fartsgrenser og sanntidsinformasjon om trafikksituasjonen. Systemet velger elektrisk driftsmodus når det er mest hensiktsmessig, når det gir mest effektiv energiutnyttelse, og ikke minst på strekninger der det lønner seg, for eksempel ved kjøring i byen.

LADING.

Det er enkelt å lade høyspentbatteriet. Du kan koble det til en vanlig stikkontakt eller BMW i-Wallbox fra det rikholdige utvalget av produkter og tjenester fra 360° ELECTRIC. Det finnes en rekke offentlige ladestasjoner der du kan lade bilen når du er på farten.

 • Lading hjemme

  Hjemme kan du lade bilen fra en vanlig stikkontakt med den standard ladekabelen som leveres med bilen. Batteriet er fulladet etter omtrent to til fire timer. Det går enda raskere og mer komfortabelt med BMW i-Wallbox som leveres separat. Denne ladestasjonen monteres på husveggen, øker ladeeffekten, reduserer ladetiden og matcher i tillegg designen til BMW-modellene. Installasjonsservicen tilpasses individuelle behov. I tillegg til at den har økt ladeeffekt, kan BMW i-Wallbox Pro integreres i hjemmenettet og smarthjem-funksjoner samt energistyringssystemer på en intelligent måte.
  Ladekontakten på bilen sitter under et lokk foran på venstre side. En godt synlig LED-ring på ladekontakten viser ladetilstanden.

 • Lading mens du er på farten

  Ved hjelp av navigasjonssystemet, BMW ConnectedDrive og BMW Remote App finner du på en enkel måte frem til alle ladestasjonene. Bilens ladekontakt befinner seg under et lokk foran på venstre side. En godt synlig LED-ring på ladekontakten viser batteriets ladenivå.

NETTILGANG.

I din BMW har du alltid nettilgang. Ved hjelp av smarttelefonen (iOS) har du tilgang til BMW Remote Services, som fjernlåsing av bilen, og også spesielle funksjoner for hybridmodeller. Det gir deg oversikt over forbruksverdiene og energiutnyttelsen til BMW 330e iPerformance Sedan. BMW services er tilgjengelig i alle situasjoner, og kan brukes i og utenfor bilen.

 • BMW Connected App

  Remote functions i BMW Connected-appen (iOS) for ladbare hybridmodeller viser detaljert informasjon om bilens status, for eksempel bilens posisjon, batterinivå og rekkevidde.
  Du kan fjernstyre ladingen ved hjelp av timeren, og du kan slå på klimareguleringen før kjøreturen begynner uten å måtte gå ut i bilen. Reisemål, såkalte spesialmål, og steder med ladestasjoner kan enkelt sendes fra appen til bilen.
  Remote functions i BMW Connected-appen (iOS) for ladbare hybridmodeller måler i tillegg hvor økonomisk hver kjøretur er, og gir deg tips som hjelper deg å kjøre mer effektivt, slik at rekkevidden blir lengre.

 • Behagelig kupétemperatur

  Om sommeren kan du sette deg inn i en komfortabelt kjølig kupé og om vinteren i en behagelig varm kupé med klare ruter. Det sørger kupévarmeren i BMW 3-serie iPerformance plug-in hybrid for. Klimaautomatikken har en elektrisk kjølemiddelkompressor og et elektrisk gjennomstrømningsvarmeapparat som arbeider lydløst når motoren er slått av. Du kan programmere to ulike avreisetidspunkter.
  En halvtime før planlagt avreise starter et intelligent styringssystem oppvarming, kjøling og ventilasjon for å oppnå innstilt temperatur. Du betjener funksjonen med iDrive-multikontrollen i bilen eller med BMW Remote Service-appen på en kompatibel smarttelefon.
  Forutsatt at det er nok strøm på høyspentbatteriet, virker kupévarmeren uavhengig av om bilen er koblet til en lader eller ikke.

KOMFORT.

En innovativ bil som BMW 330e iPerformance Sedan byr selvsagt også på høy komfort. Høyspentbatteriet tar svært liten plass og begrenser ikke plassen i bagasjerommet på ca. 370 liter. Standardchassiset sørger for at de dynamiske kjøreegenskapene, stabiliteten og den behagelige kjørefølelsen opprettholdes på lange turer selv når bilen er tungt lastet.

 • Verdier uten parentes gjelder basismodellen med standard girkasse, mens verdier i parentes gjelder modellen med girkasse som leveres som ekstrautstyr.

  Brennstoff-forbruket og CO2-utslippstallene ble beregnet i henhold til EU-forordning (EF) 715/2007 som var gjeldende på tidspunktet for typegodkjenningen. Tallene refererer til et kjøretøy med grunnleggende konfigurasjon, og den beregnede forbruksinformasjonen tar hensyn til ulik størrelse på valgte hjul, dekk og ekstrautstyr. Verdiene for kjøretøyet er allerede basert på den nye WLTP-reguleringen.

  * Verdier basert på WLTP-testsyklusen.

  Fra 1. september 2018 ble NEDC kjøresyklusen erstattet med WLTP. Kjøretøy testet med WLTP kjøresyklus gir mer realistiske verdier med tanke på drivstoffforbruk, energiforbruk og utslipp, hvor NEDC ville gitt lavere verdier. I løpet av 2019 er NEDC-verdiene juridisk bindende. WLTP, og ekvivalente NEDC, utslipps- og forbruksverdier finnes i de veiledende prislistene på www.bmw.no/prislister. Du finner mer informasjon om WLTP på www.bmw.no/wltp.