STOR KRAFT OG LAVT FORBRUK.

Kjøredynamikk møter effektiv energiutnyttelse i BMW 2-serie Gran Tourer.

STOR KRAFT OG LAVT FORBRUK.

Kjøredynamikk møter effektiv energiutnyttelse i BMW 2-serie Gran Tourer.

Den er utstyrt med BMW TwinPower Turbo bensin- og dieselmotorer, avanserte chassissystemer og en sprek automatgirkasse som gjør at BMW 2-serie Gran Tourer byr på overraskende sportslige kjøreopplevelser både på lange rettstrekker og på smale og svingete veier. Takket være intelligent energistyring med BMW EfficientDynamics-teknologi har BMW 2-serie Gran Tourer et økonomisk drivstofforbruk som tar hensyn til både miljøet og økonomien din.

STOR KRAFT OG LAVT FORBRUK.Kjøredynamikk møter effektiv energiutnyttelse i BMW 2-serie Gran Tourer.

Den er utstyrt med BMW TwinPower Turbo bensin- og dieselmotorer, avanserte chassissystemer og en sprek automatgirkasse som gjør at BMW 2-serie Gran Tourer byr på overraskende sportslige kjøreopplevelser både på lange rettstrekker og på smale og svingete veier. Takket være intelligent energistyring med BMW EfficientDynamics-teknologi har BMW 2-serie Gran Tourer et økonomisk drivstofforbruk som tar hensyn til både miljøet og økonomien din.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Når BMW snakker om maksimale kjøreytelser og minimalt forbruk, dreier alt seg om kjøregleden som BMW er kjent for. BMW EfficientDynamics er navnet på BMWs strategi for å minimere drivstofforbruk og utslipp, samtidig som kjøredynamikk og kjøreglede maksimeres. Disse tiltakene omfatter drivverket, energistyringen og bilkonseptet, og de er standard på alle BMW-modeller.
Den nye generasjonen bensin- og dieselmotorer fra BMW TwinPower Turbo-familien sørger for høyere effekt og lavere forbruk. Optimerte aerodynamiske egenskaper og BMW EfficientLightweight bidrar til mer effektiv drivstoffutnyttelse. BMW EfficientLightweight reduserer vekten ved å bruke rett material på rett sted og gjør i tillegg bilen stivere. Tiltakene omfatter også intelligent energistyring og ECO PRO-modus, som du aktiverer selv for å kjøre så økonomisk som mulig.

BMW xDrive.

BMWs intelligente firehjulsdriftsystem xDrive tilpasser seg vanskelige veiforhold perfekt ved å sørge for at veigrepet alltid er optimalt. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har din BMW godt veigrep og er retningsstabil. xDrive fordeler drivkraften mellom for- og bakakselen ved hjelp av DSC-sensorene. Dette hindrer over- og understyring i svinger, slik at bilen blir mer retningsstabil. I tillegg kan du kjøre sikkert og jevnt på glatte og bratte strekninger. DSC trenger ikke gripe inn så ofte ved dårlige veiforhold. BMW xDrive kombinerer alle fordelene ved firehjulsdrift – veigrep, retningsstabilitet og sikkerhet – med de smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

sDrive er betegnelsen på en BMW som drives av hjulene på én aksel. De fleste BMW-modeller har sDrive bakhjulsdrift. Avhengig av bilkonseptet kan også sDrive forhjulsdrift bli brukt. sDrive, forhjulsdriften til BMW 2-serie Gran Tourer, gir plass til en stor kupé på biler med kompakte utvendige mål. Løsningen sørger også for de dynamiske og smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW.

KJØREGLEDE I TOPPFORM.

Bli kjent med BMW 2-serie Gran Tourer i denne filmen.

KJØREGLEDE I TOPPFORM.

Bli kjent med BMW 2-serie Gran Tourer i denne filmen.

DYNAMISKE MOTORER.

De dynamiske motorene i BMW 2-serie Gran Tourer bidrar til høy ytelse og effektiv drivstoffutnyttelse. BMW TwinPower Turbo bensin- og dieselmotorer og 6- eller 8-trinns automatgirkasser med ekstra fint avstemte utvekslingsforhold sørger for imponerende kraftutfoldelse, spontan respons og lave utslippsverdier. Samtidig er motorene svært stillegående.

 • BMW TwinPower turboteknologi

  De nye motorene i BMW EfficientDynamics-motorfamilien har BMW TwinPower turboteknologi som gir en merkbart mer temperamentsfull kraftutfoldelse og spontan respons også på lave turtall. Samtidig er motorene svært økonomiske og har lavt utslipp av skadestoffer.

 • 6-trinns automatgirkasse

  Den 6-trinns automatgirkassen bidrar til forbedret girings- og kjørekomfort med merkbart raskere respons. Det er takket være den optimerte hydrauliske styringen. Dette betyr dynamiske og komfortable kjøreegenskaper kombinert med redusert drivstofforbruk.

 • 8-trinns automatgirkasse

  Den 8-trinns automatgirkassen har mindre avstand mellom girtrinnene og minimale turtallsendringer, noe som innebærer betydelig høyere girings- og kjørekomfort. Dette betyr også imponerende dynamikk og redusert drivstofforbruk.
  Momentomformeren bidrar til det gode resultatet, også når du girer manuelt. Sammen med små turtallssprang og fint avstemte girtrinn sørger den for svært komfortabel giring.
  Integrerte funksjoner, som overvåking av bilens bevegelser og av trafikksituasjonen, har betydelig innvirkning på hvordan girkassen girer. Systemet velger optimalt gir i alle kjøresituasjoner uavhengig av kjøremodus.

INTELLIGENT ENERGISTYRING.

Senk forbruket og øk kjøregleden. Den intelligente energistyringen fra BMW EfficientDynamics i BMW 2-serie Gran Tourer henter maksimalt ut av hver eneste dråpe drivstoff. Resultatet er mer dynamikk, høyere effektivitet og bedre komfort.

 • ECO PRO-modus

  Avhengig av kjørestilen din kan ECO PRO-modus hjelpe deg å redusere drivstofforbruket med inntil 20 prosent. Dette viser en intern forbruksstudie som BMW har gjennomført. Ved hjelp av funksjonene coasting og ECO PRO-ruteplanlegger er det mulig å redusere forbruket ytterligere.

 • Auto Start Stopp-funksjon

  Ved kortvarige stopp, for eksempel i lyskryss, stanser Auto Start Stopp-funksjonen motoren midlertidig, og sørger dermed for at drivstofforbruket reduseres. Når du trår inn clutchpedalen (manuell girkasse) eller slipper bremsen (automatgirkasse), starter motoren automatisk på brøkdelen av et sekund.

 • Brake Energy Regeneration

  Hver gang du bremser, frigjøres kinetisk energi. Det er først i de siste årene vi har begynt å utnytte denne energien. Brake Energy Regeneration genererer strøm av bevegelsesenergien som frigjøres når du tar foten fra gasspedalen eller bremser. Strømmen brukes til å lade batteriet. Dette intelligente energistyringssystemet sørger for at dynamoen ikke lenger må gå permanent. Resultatet er at drivstofforbruket reduseres og ytelsen øker, helt i tråd med filosofien bak BMW EfficientDynamics.

 • Girindikator

  Ved å skifte til riktig gir på riktig tidspunkt, spesielt ved bykjøring og kjøring på landevei, kan du spare mye drivstoff. Optimal giring gir lavere forbruk. Motorelektronikken beregner hvilket gir som utnytter drivstoffet mest effektivt, basert på kjøresituasjonen og motorturtallet. Et lysende pilsymbol på informasjonsdisplayet viser når du bør bytte til et høyere eller lavere gir for å spare drivstoff. Ved kraftig akselerasjon vises giranbefalingen først ved et høyere turtall. Sammenlignende interne tester som BMW har utført, har vist at biler med girindikator har ca. fire prosent lavere forbruk.

AERODYNAMIKK.

BMW har finpusset de aerodynamiske egenskapene og oppnådd en forbedret luftmotstandskoeffisient. Det påvirker energiutnyttelsen og kjørestabiliteten positivt og reduserer støynivået inne i kupeen. Air curtain i frontskjørtet, aeroblade på hekken og den flate kledningen under chassiset er løsninger som bidrar til dette.

 • Air curtain

  Frontskjørtet med integrert air curtain er et designelement som tydelig gjenspeiler EfficientDynamics-filosofien. Air curtain leder fartsvinden gjennom to loddrette luftinntak og langs de fremre hjulhusene, slik at luftstrømmen akselererer og danner en gardin på utsiden av hjulene. Disse innovative tiltakene reduserer turbulens og luftmotstand, noe som fører til et betydelig redusert drivstofforbruk.

 • Aeroblade

  Aeroblades er betegnelse på forlengelsen bakover på øvre del av stolpene på hekken. De bryter luftstrømmen, slik at turbulensen bak hekken reduseres. Det betyr lavere luftmotstand, og dermed lavere drivstofforbruk og CO2-utslipp. I tillegg setter aeroblades et ekstra sportslig preg på hekken.

SMIDIGE OG KOMFORTABLE KJØREEGENSKAPER.

SMIDIGE OG KOMFORTABLE KJØREEGENSKAPER.

Uansett om du tråkler deg gjennom byen eller er på en avslappende langtur, tilpasser BMW 2-serie Gran Tourer seg kjøreforholdene og leverer alltid kjøreglede.
Du holder alltid bilen på rett spor med den elektromekaniske servostyringen som gir direkte styrerespons samtidig som den bidrar til smidige kjøreegenskaper og økt komfort. Den er perfekt tilpasset drivkonseptet, slik at du får høy presisjon og kontant respons, og det blir lettere å dreie på rattet når du skal parkere.
Variabel sportsstyring med Servotronic sikrer rask respons og smidige kjøreegenskaper uten at du må bruke så mye kraft når du dreier på rattet. Styringen tilpasser rattutvekslingen i forhold til rattutslaget. Dette gjør det enklere å manøvrere når du parkerer og svinger av veien og gir smidigere kjøring på svingete veier.