KANSKJE VERDENS BESTE ANNENFØRER.

BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer i BMW 2-serie Coupé.

Når du kjører BMW 2-serie Coupé, har du en pålitelig passasjer om bord som standard. Det er de mange assistentsystemene fra BMW ConnectedDrive. De hjelper deg, slik at du virkelig kan nyte den unike kjørefølelsen. De varsler om farlige situasjoner i tide og hjelper deg når du parkerer. Ryggekameraet gir deg ekstra oversikt når du skal manøvrere. BMW 2-serie Coupé er en pålitelig følgesvenn som gjør at du kan konsentrere deg om det viktigste: å følge med på veien.

DRIVING ASSISTANT.

Utstyret Driving Assistant omfatter de kamerabaserte assistentsystemene fjernlysassistent, Speed Limit Info og Lane Departure Warning samt sammenstøtog fotgjengervarsling med City-bremsefunksjon. Fjernlysassistenten sørger for god sikt i mørket ved å styre fjernlyset slik at det ikke blender andre trafikanter. Det intelligente systemet Speed Limit Info registrerer fartsgrenser ved hjelp av kamerabaserte data og navigasjonsdata. Systemet bruker også data fra andre systemer som GPS og regnsensorer for å ta hensyn til for eksempel bestemte tider eller våt veibane. Lane Departure Warning varsler deg med vibrasjoner i rattet dersom bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over 70 km/t. Hvis det er fare for en kollisjon, advarer sammenstøtvarslingen deg i to trinn. Fotgjengervarslingen er aktiv fra 10 til 60 km/t, og varsler i ett trinn ved akutt fare. Samtidig settes bremsene i beredskap, slik at de reagerer raskere. I nødstilfeller kan systemet starte nedbremsingen, slik at hastigheten ved sammenstøtet reduseres betydelig. Systemet advarer deg gradvis kraftigere med lett bremsing til slutt dersom kjøretøyet foran bremser kraftig ned.

iDrive-multikontroll med touchfunksjon.

Med iDrive-multikontroll med touchfunksjon, som inngår i Navigasjonssystem Professional, kan du enkelt betjene kontrolldisplayet med én hånd. Takket være den integrerte touchfunksjonen kan du skrive inn for eksempel adresser til navigasjonssystemet med fingeren. I tillegg kan du trykke og dreie på multikontrollen for å vise og stille inn funksjoner og bla gjennom lister. Betjeningen av systemet er enkel og intuitiv. Det gjør det lettere for deg å holde oppmerksomheten rettet mot trafikken. Alle funksjonene som du kan styre med multikontrollen, vises på det oversiktlige kontrolldisplayet.

SPEED LIMIT INFO.

Hold deg på den sikre siden. Speed Limit Info inkludert visning av forbikjøringsforbud viser den gjeldende fartsgrensen samt informasjon om når forbikjøring er forbudt. Dette vises på informasjonsdisplayet i instrumentpanelet. Et spesielt kamera registrerer de relevante trafikkskiltene.
Denne informasjonen bearbeides i en styreenhet hvor den sammenlignes med dataene fra navigasjonssystemet. Siden systemet også innhenter informasjon fra andre komponenter i bilen, kan Speed Limit Info beregne situasjonsavhengige fartsgrenser for eksempel ved våte veier eller tidsbegrensninger og videreformidle dem til deg.Utstyret forutsetter at bilen er utstyrt med Navigasjonssystem Business eller Professional.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gjør det enklere å parkere i tverr- og langsgående luker. Når du kjører i lav hastighet (under 35 km/t) og holder en avstand til parkerte biler på maksimalt 1,5 meter, måler systemet potensielle luker, også trange luker som ligger parallelt med kjørebanen. Det spiller ingen rolle om systemet er aktivert eller ikke.

Er luken stor nok, kan du sette på blinklyset. Da overtar parkeringsassistenten styringen, og du trenger bare å velge riktig gir, gi gass og bremse. Det er bare å følge med på lydsignalene og informasjonen fra systemet på kontrolldisplayet.

Når bilen sakte nærmer seg en hindring, aktiveres parkeringsassistenten automatisk via funksjonen Auto PDC (Automatic Park Distance Control). Systemet er utvidet med en funksjon som også hjelper deg ved parkering i tverrgående parkeringsluker. PDC varsler da også når avstanden til hindringer blir for kort.

Når du parkerer uten parkeringsassistenten, bruker parkeringshjelpen de ekstra sensorene til å overvåke områdene ved siden av bilen. Hindringer vises dessuten på kontrolldisplayet. Det gjør det enklere og tryggere å parkere.

RYGGEKAMERA.

Ryggekameraet gir deg full oversikt over området bak bilen ved manøvrering og parkering. Kamerabildet vises på kontrolldisplayet. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer i hastigheter under 20 km/t.
Interaktive linjer viser om parkeringsplassen er stor nok for bilen. Kontrolldisplayet viser linjene som fargede felter, noe som gjør det enklere å manøvrere bilen på plass. På biler med tilhengerfeste har ryggekameraet en praktisk zoomfunksjon som gjør det lettere å rygge når du skal koble til en tilhenger.