DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer i BMW 2-serie Cabriolet.

En rekke intelligente teknologiske løsninger avlaster deg på ulike måter under kjøreturen. Det innebærer et generelt høyt sikkerhets- og komfortnivå. Dermed kan du fokusere ene og alene på kjøreglede.

DRIVING ASSISTANT.

Utstyret Driving Assistant omfatter de kamerabaserte assistentsystemene fjernlysassistent, Speed Limit Info og Lane Departure Warning samt sammenstøtog fotgjengervarsling med City-bremsefunksjon. Fjernlysassistenten sørger for god sikt i mørket ved å styre fjernlyset slik at det ikke blender andre trafikanter. Det intelligente systemet Speed Limit Info registrerer fartsgrenser ved hjelp av kamerabaserte data og navigasjonsdata. Systemet bruker også data fra andre systemer som GPS og regnsensorer for å ta hensyn til for eksempel bestemte tider eller våt veibane. Lane Departure Warning varsler deg med vibrasjoner i rattet dersom bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over 70 km/t. Hvis det er fare for en kollisjon, advarer sammenstøtvarslingen deg i to trinn. Fotgjengervarslingen er aktiv fra 10 til 60 km/t, og varsler i ett trinn ved akutt fare. Samtidig settes bremsene i beredskap, slik at de reagerer raskere. I nødstilfeller kan systemet starte nedbremsingen, slik at hastigheten ved sammenstøtet reduseres betydelig. Systemet advarer deg gradvis kraftigere med lett bremsing til slutt dersom kjøretøyet foran bremser kraftig ned.

NAVIGASJONSSYSTEM PROFESSIONAL.

Navigasjonssystem Professional imponerer med design og ytelse i særklasse. Navigasjonssystemet er perfekt integrert i bilen og enkelt å bruke. Det inkluderer iDrive-betjeningskonsept og iDrive-multikontroll med touchfunksjon.
Systemet omfatter stemmestyring, radio BMW Professional med DVD-spiller samt 20 GB minnekapasitet for lydfiler. Dessuten er det mulig å bruke RTTI. En fastmontert LCD-skjerm i farger på 8,8 tommer med todelt skjermvisning (hoved- og hjelpeskjerm) gjør systemet oversiktlig og lett lesbart.

  • iDrive-multikontroll med touchfunksjon

    Du betjener navigasjonssystemet med iDrive-multikontrollen. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet, ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene eller ved hjelp av stemmestyringen. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn og viser utvalgte severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en fascinerende opplevelse.

  • Automatisk kartoppdatering

    Kartoppdatering er tilgjengelig gratis i tre år fra BMW-forhandleren. BMW ConnectedDrive inkluderer gratis automatisk oppdatering av kartmaterialet i utvalgte europeiske land opptil fire ganger i året i tre år.

SPEED LIMIT INFO INKL. VISNING AV FORBIKJØRINGSFORBUD.

SPEED LIMIT INFO INKL. VISNING AV FORBIKJØRINGSFORBUD.

Speed Limit Info inkludert visning av forbikjøringsforbud viser den gjeldende fartsgrensen samt informasjon om når det er forbikjøring forbudt. Dette vises på informasjonsdisplayet i instrumentpanelet. Et kamera integrert i det innvendige speilet registrerer de relevante trafikkskiltene. En styreenhet sammenligner og viser denne informasjonen sammen med dataene fra navigasjonssystemet. Siden systemet også innhenter informasjon fra andre komponenter i bilen, kan systemet delvis beregne situasjonsavhengige fartsgrenser for eksempel ved våte veier eller tidsbegrensninger og videreformidle dem til deg.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gjør det lettere å lukeparkere. Når du kjører i lav hastighet (maksimalt 35 km/t) og holder en avstand til de parkerte bilene på maksimalt 1,5 meter, måler systemet også trange luker som ligger parallelt med kjørebanen. Det spiller ingen rolle om systemet er aktivert eller ikke.
Er luken stor nok, kan du sette på blinklyset. Da overtar assistenten styringen, og du trenger bare å velge riktig gir, gi gass og bremse. Det er bare å følge med på lydsignalene og informasjonen fra systemet på kontrolldisplayet.
Når bilen sakte nærmer seg en hindring, aktiveres parkeringsassistenten via funksjonen Auto PDC (Automatic Park Distance Control). Systemet er utvidet med en funksjon som også hjelper deg ved parkering i tverrgående parkeringsluker. PDC varsler da også når avstanden til hindringer blir for kort.

Når du parkerer uten parkeringsassistenten, bruker parkeringshjelpen de ekstra sensorene til å overvåke områdene ved siden av bilen. Hindringer vises dessuten på kontrolldisplayet. Det gjør det enklere og tryggere å parkere.

RYGGEKAMERA.

RYGGEKAMERA.

Ryggekameraet gir deg full oversikt over området bak bilen ved manøvrering og parkering. Kamerabildet vises på kontrolldisplayet. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer i hastigheter under 15 km/t.
På kontrolldisplayet vises linjer og fargefelter som illustrerer om parkeringsplassen du har funnet, er stor nok. Ved fullt rattutslag illustrerer røde linjer svingbuen og grønne linjer kjøreretningen. Linjene tilpasser seg rattbevegelsen.
Ryggekameraet deaktiveres automatisk etter 10 meter eller når hastigheten øker til over 15 km/t. På biler med tilhengerfeste har ryggekameraet en praktisk zoomfunksjon som gjør det lettere å rygge når du skal koble til en tilhenger.