LITEN STØRRELSE – STOR KJØREGLEDE.

Kjøredynamikk og energiutnyttelse i BMW 2-serie Active Tourer.

LITEN STØRRELSE – STOR KJØREGLEDE.

Kjøredynamikk og energiutnyttelse i BMW 2-serie Active Tourer.

Det er det samme om du kjører i byen, på fjellet eller utenfor allfarvei, med BMW 2-serie Active Tourer er kjøreopplevelsen like energifylt uansett. Med BMW TwinPower turboteknologi, innovativ styreteknikk med enestående respons og en rekke avanserte chassisreguleringssystemer mestrer BMW 2-serie Active Tourer sikkert og komfortabelt alle svinger og alle typer underlag.

LITEN STØRRELSE – STOR KJØREGLEDE.Kjøredynamikk og energiutnyttelse i BMW 2-serie Active Tourer.

Det er det samme om du kjører i byen, på fjellet eller utenfor allfarvei, med BMW 2-serie Active Tourer er kjøreopplevelsen like energifylt uansett. Med BMW TwinPower turboteknologi, innovativ styreteknikk med enestående respons og en rekke avanserte chassisreguleringssystemer mestrer BMW 2-serie Active Tourer sikkert og komfortabelt alle svinger og alle typer underlag.

BMW TWINPOWER TURBOTEKNOLOGI.

BMWs innovative bensin- og dieselmotorer har BMW TwinPower turboteknologi som gir en merkbart mer temperamentsfull kraftutfoldelse og spontan respons også på lave turtall. Samtidig er motorene svært økonomiske og har lavt utslipp av skadestoffer. Den nye generasjonen av EfficientDynamics-motorer utnytter drivstoffet mer effektivt og gir mer dynamiske kjøreytelser. Det skjer ved hjelp av det nyeste innen innsprøytningsteknologi og helvariabel effektstyring med innovativ turboladerteknologi.

Kraftige og samtidig effektive.

BMW TwinPower turbomotorene i BMW 2-serie Active Tourer.

BMW xDrive.

BMWs intelligente firehjulsdriftsystem xDrive tilpasser seg vanskelige veiforhold perfekt ved å sørge for at veigrepet alltid er optimalt. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har din BMW godt veigrep og er retningsstabil. xDrive fordeler drivkraften mellom for- og bakakselen ved hjelp av DSC-sensorene. Dette hindrer over- og understyring i svinger, slik at bilen blir mer retningsstabil. I tillegg kan du kjøre sikkert og jevnt på glatte og bratte strekninger. DSC trenger ikke gripe inn så ofte ved dårlige veiforhold. BMW xDrive kombinerer alle fordelene ved firehjulsdrift – veigrep, retningsstabilitet og sikkerhet – med de smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW.

ADRENALINKICK HVER DAG.

Opplev BMW 2-serie Active Tourer på veien.

ADRENALINKICK HVER DAG.

Opplev BMW 2-serie Active Tourer på veien.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

sDrive er betegnelsen på en BMW som drives av hjulene på én aksel. BMW-modeller med motoren montert på tvers, har forhjulsdriften sDrive som gir plass til en stor kupé på biler med kompakte utvendige mål. Den avanserte forstillingen sørger også for de dynamiske og smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW.

100 PROSENT SPORTSLIG.

Med motorkraft, spreke girkasser og smidige kjøregenskaper er BMW 2-serie Active Tourer like sprek på rettstrekninger, gjennom svinger, på langkjøring og i byen.

 • Automatgirkasse

  Den 6-trinns automatgirkassen bidrar til forbedret girings- og kjørekomfort med merkbart raskere respons. Det er takket være den optimerte hydrauliske styringen. Den 8-trinns automatgirkassen har mindre avstand mellom girtrinnene og minimale turtallsendringer, noe som innebærer betydelig høyere girings- og kjørekomfort. Dette betyr også imponerende dynamikk og redusert drivstofforbruk.

  Den 8-trinns sports-automatgirkassen har mindre avstand mellom girtrinnene og minimale turtallsendringer, noe som innebærer høyere girings- og kjørekomfort. Du kan gire manuelt med velgerspaken eller de sportslige girhendlene på rattet i stedet for å la girkassen gire automatisk.

 • Launch Control og BMW Performance Control

  Førere med en sportslig kjørestil setter ekstra stor pris på Launch Control, som lar deg slippe bremsen mens gasspedalen er trådd helt i bånn. Dette gir maksimal akselerasjon fra stillestående. Igangkjøringsturtallet justeres automatisk. Sports-automatgirkassen stiller inn giringstidspunktene slik at motoren har optimalt turtall når girkassen girer opp.

  BMW Performance Control er aktivt når bilen svinger. Ved hjelp av motorstyringen og målrettet bremsing tilføres hjulene i yttersving mer kraft og hjulene i innersving mindre kraft. Bilen dreier nærmest inn i svingen. Det gir økt kjøresikkerhet og bedre kjøredynamikk.

 • Dynamic Damping Control

  Dynamic Damping Control gjør det mulig å tilpasse demperkarakteristikken kontinuerlig til førerens ønsker, øke bilens rullekomfort og forbedre kjøredynamikken. Standardinnstillingen Comfort-modus gir smidig og komfortabel rullekarakteristikk. I tillegg kan du velge Sport-modus. I denne modusen er støtdemperne stivere, og rullekarakteristikken er mer kontant og sportslig. Kjøremodusene aktiveres med Driving experience-knappen på midtkonsollen.

 • Elektromekanisk servostyring og variabel sportsstyring

  Den elektromekaniske servostyringen gir direkte styrerespons samtidig som den bidrar til smidige kjøreegenskaper og økt komfort. Den elektromekaniske styringen er perfekt tilpasset drivkonseptet, slik at du får de presise styreegenskapene som er typiske for BMW, også i kombinasjon med forhjulsdrift. Servoenheten og styresnekken er samlet i én komponent. Det gjør at det er svært lite friksjon i styresystemet.
  Den elektriske styringen sikrer en presis rattfølelse ved å motvirke de mer eller mindre merkbare drivkreftene. Det skjer ved hjelp av elektromekanisk kraft i styresnekken som DSC-styreenheten beregner. Kompenseringen for drivkreftene gir like presis styring som i en bil med bakhjulsdrift.
  Det stive frontpartiet og den presise akselutformingen bidrar også til de utmerkede styreegenskapene. Dette gir en elektromekanisk servostyring med høy presisjon og kontant respons som gjør det lettere å dreie på rattet når du skal parkere.

  Variabel sportsstyring med Servotronic sikrer rask respons og smidige kjøreegenskaper uten at du må bruke så mye kraft når du dreier på rattet. Styringen tilpasser rattutvekslingen i forhold til rattutslaget. Dette gjør det enklere å manøvrere når du parkerer og svinger av veien og gir smidigere kjøring på svingete veier.

ECO PRO-MODUS.

Avhengig av kjørestilen din kan ECO PRO-modus hjelpe deg å redusere drivstofforbruket med inntil 20 prosent. Dette viser en intern forbruksstudie som BMW har gjennomført. Ekstra funksjoner, som coasting, Proactive driving assistant og ECO PRO-ruteplanlegger er det mulig å redusere forbruket med ytterligere fem prosent.

 • ECO PRO-ruteplanlegger

  ECO PRO-ruteplanleggeren viser deg den mest drivstofføkonomiske ruten avhengig av trafikksituasjon, kjørestil og veiforhold. I kjørecomputeren kan du se hvor mange prosent drivstoff du kan spare ved å velge ruten som ECO PRO-ruteplanleggeren foreslår.

 • Coasting

  Coasting-funksjonen kobler motoren fra drivlinjen, og bilen ruller med frakoblet motor når du tar foten av gasspedalen uten å bremse i hastigheter mellom 50 og 160 km/tProactive driving assistant bruker data fra navigasjonssystemet og registrerer svinger, tettsteder, fartsgrenser og avkjøringer. Basert på disse dataene gir systemet deg tips om når det kan lønne seg å ta foten av gasspedalen. ECO PRO-ruteplanleggeren viser deg den mest drivstofføkonomiske ruten avhengig av trafikksituasjon, kjørestil og veiforhold. Kjørecomputeren viser deg hvor mange prosent drivstoff du kan spare ved å velge ECO PRO-ruten.

AUTO START STOPP-FUNKSJON.

AUTO START STOPP-FUNKSJON.

Auto Start Stopp-funksjonen sørger for at bilen bare bruker drivstoff når den kjører. Ved kortvarige stopp, for eksempel i lyskryss eller ved køkjøring, er det mulig å spare drivstoff. Derfor slår Auto Start Stopp-funksjonen av motoren når den går på tomgang og du tar foten av clutchpedalen (manuell girkasse) eller bremser bilen til den står i ro (automatgirkasse).
En indikator på informasjonsdisplayet viser at funksjonen er slått på. Motoren starter av seg selv igjen med en gang du trår inn clutchpedalen (manuell girkasse) eller tar foten av bremsepedalen (automatgirkasse).

BRAKE ENERGY REGENERATION.

BRAKE ENERGY REGENERATION.

Hver gang du bremser, frigjøres kinetisk energi. Det er først i de siste årene vi har begynt å utnytte denne energien. Brake Energy Regeneration genererer strøm av bevegelsesenergien som frigjøres når du tar foten fra gasspedalen eller bremser.
Strømmen brukes til å lade batteriet. Dette intelligente energistyringssystemet sørger for at dynamoen ikke lenger må gå permanent. Resultatet er at drivstofforbruket reduseres og effekten øker, helt i tråd med filosofien bak BMW EfficientDynamics.

GIRINDIKATOR.

GIRINDIKATOR.

Ved å skifte til riktig gir på riktig tidspunkt, spesielt ved bykjøring og kjøring på landevei, kan du spare mye drivstoff. Optimal giring gir lavere forbruk. Motorelektronikken beregner hvilket gir som er mest drivstofføkonomisk ut fra kjøresituasjonen og motorturtallet. Et lysende pilsymbol på informasjonsdisplayet viser når du bør bytte til et høyere eller lavere gir for å spare drivstoff. Ved kraftig akselerasjon vises giranbefalingen først ved et høyere turtall. Sammenlignende tester har vist at biler med girindikator har ca. fire prosent lavere forbruk.