DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer i BMW 2-serie Active Tourer.

DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer i BMW 2-serie Active Tourer.

En rekke intelligente teknologiske løsninger avlaster deg på ulike måter under kjøreturen. Det innebærer et generelt høyt sikkerhets- og komfortnivå. Dermed kan du fokusere ene og alene på kjøreglede.

DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer i BMW 2-serie Active Tourer.

En rekke intelligente teknologiske løsninger avlaster deg på ulike måter under kjøreturen. Det innebærer et generelt høyt sikkerhets- og komfortnivå. Dermed kan du fokusere ene og alene på kjøreglede.

KØASSISTENT.

KØASSISTENT.

Køassistenten avlaster deg ved ensformig kjøring på motorvei og liknende veier. I hastigheter opptil 60 km/t lar systemet deg flyte med trafikken, slik at køkjøringen blir mindre krevende. Systemet holder automatisk avstanden til kjøretøyet foran deg, regulerer automatisk hastigheten til bilen står stille, og styrer bilen aktivt. Dette hjelper deg å holde bilen i kjørefeltet så lenge du holder minst én hånd på rattet. Bilen kjører automatisk videre etter nedbremsing til stillestående hvis den ikke står stille i mer enn 30 sekunder (tidligere 3 sekunder). Dette bringer oss ett skritt videre på veien mot automatisk kjøring.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i farger projiserer alle relevante kjøredata på en glasskive i førerens synsfelt. Det gjør det lettere å fokusere på det som skjer i trafikken. Her vises blant annet bilens hastighet, navigasjonsmeldinger og Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøring forbudt. I tillegg kan telefon- og underholdningslister pluss meldinger og advarsler fra assistentsystemene vises.
Symbolene projiseres i farger på en glasskive over kombiinstrumentet, slik at for eksempel trafikksymbolene er tydelige. Skiven er svakt tonet for å gi optimale kontraster. Lysstyrken på projeksjonen tilpasses automatisk lysforholdene og kan justeres manuelt etter behov. Dessuten har den en natt- og en dagmodus. Du kan også velge hva displayet skal vise i tillegg til bilens hastighet og advarsler fra førerassistentsystemene. Polariserte solbriller gjør det vanskeligere å se BMW Head-Up Display.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Utstyret driving assistant Plus betyr økt sikkerhet og mer komfort. Det omfatter sammenstøt- og fotgjengervarslingen med City-bremsefunksjon og Lane Departure Warning, fjernlysassistent, Speed Limit Info, kamerabasert cruise control med Stop & Go-funksjon pluss køassistent.
Merk: Systemet kan ha begrenset funksjon i mørket og i tåke.

 • Driving assistant

  Utstyret driving assistant omfatter kamerabaserte assistentsystemer, som Lane Departure Warning, sammenstøtvarsling, fjernlysassistent og Speed Limit Info. Sammenstøt- og fotgjengervarslingen med City-bremsefunksjon varsler ved fare for kollisjon i hastigheter fra 10 til 60 km/t, Lane Departure Warning varsler med vibrasjoner i rattet dersom bilen er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over 70 km/t.

 • Lane Departure Warning

  Lane Departure Warning registrerer veimerkingen og varsler deg med vibrasjon i rattet dersom bilen er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over ca. 70 km/t. Du varsles ikke dersom du har satt på blinklyset for å skifte felt.

 • Sammenstøt- og fotgjengervarsling

  Sammenstøtvarslingen med City-bremsefunksjon registrerer kjøretøyer, mens fotgjengervarslingen med City-bremsefunksjon registrerer fotgjengere. Hvis det er fare for en kollisjon, advarer sammenstøtvarslingen deg i to trinn. Først lyser et symbol i kombiinstrumentet, så høres et varselsignal. Fotgjengervarslingen er aktiv fra 10 til 60 km/t, og varsler i ett trinn ved akutt fare. Når systemet advarer om at det er fare for en kollisjon, settes samtidig bremsene i beredskap, slik at de reagerer raskere. I nødstilfeller kan systemet starte nedbremsingen, slik at hastigheten ved sammenstøtet reduseres betydelig. Når sammenstøtvarslingen er aktivert, reagerer din BMW straks hvis bilen foran deg bråbremser. Du varsles trinnvis, først med et varselsymbol, så med et blinkende varselsymbol og et lydsignal. Ved hastigheter opptil 60 km/t reagerer systemet til slutt med lett nedbremsing.

 • Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon

  Kamerabasert Cruise Control med Stop & Go-funksjon holder den innstilte hastigheten mellom 30 og 140 km/t og avstanden til kjøretøyet foran. Om nødvendig bremser bilen til den står i ro, kjører automatisk videre og holder en sikker avstand i saktegående trafikk eller kø.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gjør det lettere å parkere parallelt med kjørebanen. Når du kjører i lav hastighet (maksimalt 35 km/t) og holder en avstand til de parkerte bilene på maksimalt 1,5 meter, måler systemet parkeringsluker. Det spiller ingen rolle om systemet er aktivert eller ikke.
Er luken stor nok, kan du sette på blinklyset. Da overtar assistenten styringen, og du trenger bare å velge riktig gir, gi gass og bremse. Det er bare å følge med på lydsignalene og informasjonen fra systemet på kontrolldisplayet. Det gjør det enklere og tryggere å parkere.

RYGGEKAMERA.

RYGGEKAMERA.

Ryggekameraet gir deg full oversikt over området bak bilen ved manøvrering og parkering. Kamerabildet vises på kontrolldisplayet. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer i hastigheter under 15 km/t.
På kontrolldisplayet vises linjer og fargefelter som illustrerer om parkeringsplassen du har funnet, er stor nok. Ved fullt rattutslag illustrerer røde linjer svingbuen og grønne linjer kjøreretningen. Linjene tilpasser seg rattbevegelsen.
Ryggekameraet deaktiveres automatisk etter 10 meter eller når hastigheten øker til over 15 km/t. På biler med tilhengerfeste har ryggekameraet en praktisk zoomfunksjon som gjør det lettere å rygge når du skal koble til en tilhenger.

Navigasjonssystem Plus med iDrive-multikontroll med touchfunksjon.

Navigasjonssystem Plus inkludert BMW Head-Up Display omfatter mange nyttige komponenter: navigasjonssystem med fastmontert 8,8-tommers LCD-fargeskjerm, radio, MP3-spiller, RDS-dobbelttuner og kombiinstrument med høyoppløselig TFT-skjerm på 5,7 tommer. BMW Head-Up Display i farger viser relevant kjøreinformasjon i førerens synsfelt, slik at føreren kan konsentrere seg bedre om trafikken. Veivisningen foregår ved hjelp av piler eller kart og navigasjonsmeldinger over høyttalerne. Systemet betjenes intuitivt med iDrive-multikontrollen med touchfunksjon, hurtigtaster og åtte favorittaster, stemmestyring eller med berøringsskjermen med dynamiske felter som viser live-innhold. I tillegg er systemet utstyrt med USB-port, Bluetooth-tilkobling og handsfreeanlegg.
 

Navigasjonssystem Plus er enkelt å bruke. Det viser deg veien på reiser gjennom mange europeiske land og enda lenger hvis du ønsker det. Ved hjelp av TMC-teknologi oppdages hindringer i trafikken tidlig, og du får forslag om alternative ruter, slik at du når målet så raskt som mulig uten å stå i kø.

Navigation system Professional.