BMW 1-serie i Misano Blau metallic fra froskeperspektiv med person i forgrunnen.

THE 1

Modeller og utstyr

BMW 1-serien står for gjennomtenkt sportslighet og moderne design. Oppdag det attraktive utstyret fra interiøret og eksteriøret, dynamisk optimert drivverks- og understellskomponenter og innovativ teknologi og førerassistentsystemer. I området tekniske data finner du detaljer og fakta om de sparsomme BMW 1-serie motorene – fra effektangivelser som PS, kW og Nm via forbruk og CO2-utslipp til dimensjonene til de enkelte modellene.

Les mer
THE 1Modeller og utstyr

MODELLER OG UTSTYRSVERSJONER.

Karaktersterke modellvarianter til BMW 1-serie.

Modell M Sport

Model M Sport forsterker bilens sportslige preg. Mange innvendige og utvendige elementer preger utseendet til Model M Sport og bidrar til å øke kjøregleden. Blant annet M sportsunderstell og M aerodynamikkpakke optimerer bilens kjøredynamikk merkbart.

BMW 1-serie Modell M Sport i Melbourne Rot metallic, studioopptak skrått forfra.

Model M Sport forsterker bilens sportslige preg. Mange innvendige og utvendige elementer preger utseendet til Model M Sport og bidrar til å øke kjøregleden. Blant annet M sportsunderstell og M aerodynamikkpakke optimerer bilens kjøredynamikk merkbart.

  • Utvendig design

  • Innvendig design

Modell Luxury Line

Model Luxury Line bringer frem bilens elegante side. Elegante designelementer i satinert aluminium preger den utvendige designen. Kupeen er også gjennomført elegant med setetrekk i kvalitetsskinn og smakfulle interiørlister.

BMW 1 Series Model Luxury Line in Storm Bay metallic, studio shot three-quarter side view.

Model Luxury Line bringer frem bilens elegante side. Elegante designelementer i satinert aluminium preger den utvendige designen. Kupeen er også gjennomført elegant med setetrekk i kvalitetsskinn og smakfulle interiørlister.

  • Utvendig design

  • Innvendig design

Modell Sport Line

Med Model Sport Line fremstår bilen som enda sportsligere. Markante utvendige og innvendige elementer i høyglanset sort gir den et ekstra sportslig utseende. Sportsseter foran sørger for maksimal komfort og sidestøtte. Sport Line omfatter også Modell Advantage og LED-tåkelys.

BMW 1 Series Model Sport Line in Mineral White metallic, studio shot three-quarter side view.

Med Model Sport Line fremstår bilen som enda sportsligere. Markante utvendige og innvendige elementer i høyglanset sort gir den et ekstra sportslig utseende. Sportsseter foran sørger for maksimal komfort og sidestøtte. Sport Line omfatter også Modell Advantage og LED-tåkelys.

  • Utvendig design

  • Innvendig design

Modell Advantage

Både innvendig og utvendig utmerker Advantage-modellen seg med mye praktisk utstyr som øker sikkerheten og komforten.

BMW 1 Series Model Advantage in Black, studio shot three-quarter front.

Både innvendig og utvendig utmerker Advantage-modellen seg med mye praktisk utstyr som øker sikkerheten og komforten.

  • Utvendig design

  • Innvendig design

DESIGN.

Høykvalitets utstyr i eksteriør og interiør til BMW 1-serie.

Oppdag de sportslige designalternativene til de nye BMW 1-serie modellene. Med høykvalitets utstyr for eksteriør og interiør tilpasser du din bil helt etter din smak og dine personlige behov.

BMW 1-serie Modell Sport Line mineralhvit metallic, skrått fra siden, kjørende.
Dobbeltgrillen til BMW 1-serie modeller Sport Line i mineralhvit metallic.

Dobbeltgrill.

Den karakteristiske dobbeltgrillen er utført som tilkoblet element og har en grillramme i høyglanset grom og langsgående staver i høyglanset sort. Den er et sentralt designelement som understreker frontens estetiske utseende.
LED-frontlykter til BMW 1-serie modeller Sport Line i mineralhvit metallic.

LED-lykter.

Alt fra kjørelys til nær- og fjernlys i LED-lyktene er utstyrt med LED-pærer som har lang levetid og lavt energiforbruk. De flate, sportslige lyktene øker sikkerheten ved kjøring i mørket og i dårlig vær ved hjelp av optimal belysning og en fargenyanse nær dagslys.
BMW 1-serie Modell Sport Line med sorte speilhus.

Speilhus sorte.

Speilhusene er lakkert i sort i stedet for i bilens lakkfarge. De fremhever bilens unike og sportslige utseende.
BMW 1-serie Modell Sport Line med BMW Individual høyglanset Shadow Line.

BMW Individual høyglanset Shadow Line.

BMW Individual høyglanset Shadow Line omfatter en rekke utstyrsdetaljer i høyglanset sort. Det omfatter vindusspaltelister, vindusrammer og -profiler, B-stolper, sidespeilrammer, speiltrekanter og speilfester.
2-delte baklykter til BMW 1-serie modeller Sport Line.

Baklykter.

De 2-delte baklyktene med skulpturell utvendig geometri er utført med konvensjonell lysteknologi. De har både en lykt i karosseri- og i hekklukedelen til lyktene, og optimerer dermed innlastingsbredden. Ut over dette har baklyktene blant annet et ryggelys med LED-reflektorteknologi.
Enderørdeksel til BMW 1-serie modeller Sport Line.

Enderørdeksel.

90 mm enderørdeksel (venstre ved 3-sylindrede motorer, venstre og høyre ved 4-sylindrede motorer) setter en optisk aksent og understreker den sportslige karakteren til bilen.
Førerplass BMW 1-serie modeller Sport Line med sport-lærratt.

Sport-lærratt.

Sportsrattet i sort lær med tre eker har galvanisert dekor. Kraftig rattkrans og tommelstøtter gir godt grep og gjør rattet behagelig å holde i.
Førerplass BMW 1-serie modeller Sport Line med sportsseter foran.

Sportsseter.

Sportssetene med høye sete- og seteryggvanger gir optimal støtte selv ved sportslig kjøring på svingete vei. I tillegg kan setevinkel, setedybde og ryggbredde stilles inn separat.
Innstigningslist til BMW 1-serie modeller Sport Line.

Innstigningslister.

Innstigningslister med BMW-signatur møter deg når du åpner fordørene. BMW-signaturen er på de svarte innleggene foran til venstre og høyre, og blir dermed et designelement.
BMW 1-serie Modell Sport Line med interiørlister “Illuminated Berlin”.

Interiørlister “Illuminated Berlin”.

Illuminated Berlin interiørlister med High Matt kontur på instrumentpanel og dørkledninger setter et moderne preg på kupeen. Det gjennomskinnelige mønsteret på de diskré belyste listene skaper en behagelig atmosfære i bilen.
BMW 1-serie Modell Sport Line med panoramatak i glass.

Panoramatak i glass.

Når panoramataket i glass er åpent, slipper masse friskluft inn i kupeen, og når det er lukket, skaper det en lys og innbydende stemning i kupeen. Taket åpnes og lukkes automatisk med et trykk på en knapp eller med bilnøkkelen. Det har skyve- og hevefunksjon, rullegardin og vindavviser.

KJØREDYNAMIKK.

Drivverk, understell og M sportsstyring til BMW 1-serie.

Enten man snakker om kraftig akselerasjon, smidig håndtering eller sikker veibeskyttelse – de nye 1-serie BMW gjør takket være sine kraftige motorer og et sett med dynamiske drivverks- og understellskomponenter hver tur til en opplevelse. Oppdag utvalgte kjøredynamikkfunksjoner og kornfigurer din skreddersydde BMW 1-serie.

BMW 1-serie M TwinPower Turbo 4-sylindret bensinmotor.

BMW M135i xDrive-motor.

En topputøver, som gir ren kjøreglede: M TwinPower Turbo 4-sylindret bensinmotor i BMW M135i xDrive er spesielt kraftig, da den er utstyrt med nye stempler, større turbolader, optimert innsugsluftføring, en høyeffektiv kjølepakke og et M Performance eksosanlegg med spjeldstyring.
BMW 1-serie med M sportsstyring.

M sportsstyring.

M sportsstyring med Servotronic sikrer rask respons og smidige kjøreegenskaper uten at du må bruke så mye kraft når du dreier på rattet. Styringen blir mer presis, og bilen blir lettere å manøvrere ved sportslig kjøring på svingete veier.
BMW 1-serie, 8-girs Steptronic Sport girkasse.

Sports-automatgirkasse.

Den 8-trinns sports-automatgirkassen legger til rette for ekstra sportslig giring. Du kan velge automatisk giring eller gire manuelt med velgerspaken eller girhendlene på rattet uansett om du har en rolig eller dynamisk kjørestil. I SPORT-modus og med velgerspaken i S/M-sporet til venstre er giringen optimert for toppytelse.
Intelligent BMW firehjulsdriftsystem xDrive i BMW 1-serie.

BMW xDrive.

xDrive, det intelligente firehjulsdriftsystemet fra BMW, fordeler drivkraften fleksibelt og trinnløst mellom for- og bakaksel. Det gir bedre veigrep, kjøredynamikk og sikkerhet i alle situasjoner. Den elektronisk styrte kraftfordelingen motvirker også over- og understyring i svinger og bidrar dermed til smidigere styring.
BMW 1-serie med adaptivt understell.

Adaptivt chassis.

Med adaptivt understell kan du tilpasse demperegenskapene til kjøresituasjonen for å få best mulig kjørekomfort og -dynamikk sammen med høyest mulig sikkerhet. Med Driving experience-knappen kan du velge standardinnstillingen COMFORT eller SPORT-modus.

FØRERASSISTENTSYSTEMER OG TILKOBLINGSMULIGHETER.

Intelligent teknologi og førerassistentsystemer i BMW 1-serie.

Betjen kjørecomputeren med gester, la bilen sin parkere selvstendig eller spør den intelligent stemmestyring etter neste bensinstasjon. Den nye BMW 1-serie gir deg mange nyttige funksjoner, digitale tjenester og førerassistentsystemer – for maksimal komfort og sikkerhet.

BMW 1-serie i Misano Blau metallic, sett fra siden, parkert med kvinne i forgrunnen.
BMW 1-serie kontrolldisplay med førerassistentsystem Driving Assistant.

Driving Assistant.

Sikkerhetspakken Driving Assistant omfatter de kamerabaserte systemene sammenstøt- og fotgjengervarsling med City-funksjon med full nedbremsing, Speed Limit Assist inkludert Speed Limit Info med visning av forbikjøringsforbud og proaktiv funksjon samt Lane Departure Warning. I tillegg inneholder den det radarbaserte utstyret varsling om kryssende trafikk bak, Lane Change Warning og varsling om påkjørsel bakfra.
BMW 1-serie med praktisk parkeringsassistent.

Parkeringsassistent.

Parkeringsassistenten gjør det enklere å parkere bilen. Ryggekameraet gir bedre sikt bakover. Active park distance control gir bedre beskyttelse mot skader ved parkering. Parkeringsassistenten parkerer bilen automatisk og kjører den automatisk ut av parkeringsluker parallelt med og på tvers av veibanen. Ryggeassistenten hjelper deg under rygging, f.eks. i trange gater.
BMW 1-serie med BMW Gesture Control.

BMW Gesture Control.

Med BMW Gesture Control kan du styre spesielt definerte funksjoner med håndbevegelser. Systemet kan gjenkjenne håndbevegelser for utvalgte betjeningsfunksjoner. Det registrerer for eksempel sveipe- og pekebevegelser, som du blant annet kan bruke for å motta eller avvise et anrop. Du kan regulere volumet ved å snurre med pekefingeren.
BMW Head-Up Display i 1-serie BMW.

BMW Head-Up Display.

Det store BMW Head-Up Display i farger projiserer relevante kjøredata i førerens synsfelt. Dette gjør det lettere å fokusere på det som skjer i trafikken. Avhengig av bilens utstyr vises her bilens hastighet, navigasjonsmeldinger, gjeldende fartsgrenser (Speed Limit Info) inkludert visning av forbikjøringsforbud samt telefon- og underholdningslister.
Displaynettverk BMW Live Cockpit Professional i nye BMW 1-serie.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med navigasjonsfunksjon viser informasjon på et 10,25-tommers kontrolldisplay med høy oppløsning og berøringsfunksjon samt et digitalt kombiinstrument på 10,25 tommer. BMW Operating System 7.0 kan blant annet betjenes med iDrive-multikontrollen med touchfunksjon.
Den smarte språkstyringen BMW Intelligent Personal Assistant til BMW 1-serie.

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, who are you?“* Ville det ikke vært fantastisk hvis din BMW også var din personlige assistent? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunisere med din BMW. Den gjenkjenner deg, og blir stadig bedre, og hjelper deg i mange situasjoner. Du kan gi den et eget aktiveringsord. Den kan forklare alt om bilen og hjelper deg å bli bedre kjent med din BMW. *Språkfunksjonen er per i dag ikke tilgjengelig på norsk.
Remote Software Upgrade i nye BMW 1-serie.

Remote Software Upgrade.

Ønsker du å holde din BMW oppdatert med den nyeste programvaren? Med Remote Software Upgrade er din BMW alltid oppdatert. Det er sikkert og praktisk uten at du må innom et BMW-verksted. Oppdateringene installeres trådløst akkurat som på smarttelefonen.
Remote Services til BMW 1-serie.

Remote Services.

Har jeg husket å låse bilen, og hvor var det jeg parkerte? Med Remote Services og BMW Connected-appen kan du fjernstyre funksjoner i bilen. Du kan blinke med lysene, styre kupétemperaturen eller låse dørene på din BMW med smarttelefonen.
Trådløs lading av telefon i BMW 1-serie.

Trådløs lading av telefon.

Trådløs lading for telefon består av et ladeetui med en trådløs ladefunksjon og en ekstra mikrofon som gir bedre handsfreekvalitet i forsetene. Tilkobling til takantennen gir bedre mottaksforhold. To mobiltelefoner og en musikkspiller kan være tilkoblet samtidig via Bluetooth. I tillegg leveres forberedelse for Wi-Fi-hotspot.
Den nye 1-serie BMW med WiFi-hotspot.

Wi-Fi-hotspot.

Du kan delta på videokonferanser med nettbrettet eller strømme siste episode av yndlingsserien din på smarttelefonen. Wi-Fi-hotspot gir deg internettilgang med LTE-hastighet (avhenger av det tilgjengelige nettverket) via SIM-kortet som er integrert i bilen. Dermed kan du og passasjerene dine surfe med inntil ti enheter samtidig.
1-serie BMW forberedt for Apple CarPlay®.

Forberedelse for Apple CarPlay®.

Du kan bruke funksjoner på din iPhone og betjene dem som vanlig i bilen. Med forberedelse for Apple CarPlay® har du trådløs tilgang til telefonfunksjoner, iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify og Apple Music. Ved hjelp av taletasten på rattet kan du bruke Apples taleassistent Siri.

BMW 1-SERIE 128ti.

Design og kjøredynamikk på BMW 1-serien 128ti.

Det slående utseendet og de tekniske detaljene gjør BMW 128ti til en spesielt sportslig representant for modellserien. I tråd med de slående, modellspesifikke designelementene sørger bensinmotoren med BMW TwinPower Turbo-teknologi og differensialsperren på foraksen for kjøredynamikk på høyeste nivå.

BMW 1-serie 128ti F40 trekvart visning sett bakfra under kjøring
BMW 1-serie 128ti F40 sideskjørt med ti-foliering

Sideskjørt med ti-foliering.

Sideskjørtet med rød aksentfarge og ti-folieringen understreker bilens sportslige utseende på en profesjonell måte.
BMW 1-serie 128ti F40 18" M lettmetallfelger Y-eke 553 M tofarget med sportsdekk

18" M lettmetallfelger Y-eke 553 M tofarget med sportsdekk.

18" M lettmetallfelger Y-eke 553 M i tofarget orbitgrå metallic med sportsdekk, høyglans, hjulstørrelse 8J x 18, dekkdimensjon 225/40 R18.
BMW 1-serie 128ti F40 modellsignatur

Modellsignatur.

128ti-signaturen bak viser til bilens høye kjøredynamiske egenskaper.
BMW 1-serie 128ti F40 designfunksjoner interiør

Designfunksjoner interiør.

Takket være 128ti-spesifikke designfunksjoner har interiøret en tydelig sportslig og elegant atmosfære. Dette understrekes av detaljer som M-skinnratt med røde kontrastsømmer, eksklusive sportsseter med røde detaljer, matchende eksklusive gulvmatter med rød kant og den broderte ti-logoen på det midtre armlenet.
BMW 1-serie 128ti F40 M-skinnratt med kontrastsømmer

M-skinnratt med kontrastsømmer.

M-skinnrattet med multifunksjon, M-logo og integrert kollisjonspute for føreren er designet med tre eker. Rattkransen i sort “Walknappa” skinn med røde kontrastsømmer og utformede tommelstøtter gir en sportslig og direkte styrefølelse.
BMW 1-serie 128ti F40 sDrive & differensialsperre

100 % sDrive & differensialsperre.

Standard-differensialsperren på BMW 1-serie 128ti forbedrer trekkraften og kjørestabiliteten når du akselererer i svinger, ved høye svinghastigheter og på forskjellige veiforhold ved å fordele drivkraften mellom forhjulene avhengig av situasjonen. Resultatet er en suveren og dynamisk kjørestil.
BMW 1-serie 128ti F40 BMW 128ti motor

BMW 128ti motor.

En kompakt sportsbil som formidler ren kjøreglede: Den 4-sylindrede bensinmotoren BMW TwinPower Turbo i BMW 128ti er kraftig, siden den er utstyrt med nye stempler, større turbolader, optimalisert luftinntak og et eksosanlegg med ventilstyring.
BMW 1-serie 128ti F40 M-sportsunderstell

M-sportsunderstell.

M-sportsunderstellet senker understellet med ca. ti millimeter. Det har i tillegg kortere fjærer og en stivere, 128ti-spesifikk demperinnstilling, samt hardere stabilisatorer. Til sammen gir dette en mer direkte understellskarakteristikk som legger til rette for en tydelig, sportslig kjørestil.
BMW 1-serie 128ti F40 styring

Styring.

Styringen med 128ti-spesifikk innstilling sikrer en direkte og smidig kjørestil. Styringen blir mer presis, og bilen blir lettere å manøvrere ved sportslig kjøring på svingete veier.
BMW 1-serie 128ti F40 M-sportsbrems, høyglanset rød

M-sportsbrems, høyglanset rød.

M-sportsbremsen med bremsekaliper i høyglanset rød med flere stempler, samt M-signatur, har ekstra høy bremsekraft. Den er tilpasset bilens dynamiske kjøreegenskaper. Disse bremsene har en utmerket bremseevne også ved sportslig kjøring og på vått underlag.
BMW 1-serie 128ti F40 Air Curtains

Air Curtains.

Røde Air Curtains understreker bilens atletiske karakter. Målrettede luftekanaler sørger for en betydelig reduksjon av luftturbulens i hjulbuen og kanaliserer luftstrømmen – dette reduserer luftmotstanden.
BMW 1-serie, tekniske data

BMW 1-serie tekniske data.