KOMFORTABEL NYTTEVERDI.

Tjenester og apper i BMW X5.

De tjenestene og appene i BMW X5 gir deg tilgang til viktig informasjon og en rekke tjenester, slik at du holder deg oppdatert mens du er på farten.
Skjermbildene på kontrolldisplayet viser den nye designen til brukergrensesnittet med planlagt levering fra oktober 2016.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

BMW ConnectedDrive Services gir deg tilgang til en rekke smarte informasjons- og underholdningstjenester fra BMW ConnectedDrive i bilen.
Dette inkluderer BMW Online, som gir deg tilgang til stedsavhengig informasjon som værmeldinger, nyheter, nettsøk fra Googleᵀᴹ og kontorfunksjoner. Det er også mulig å sette sammen tjenester etter eget ønske i applikasjonsmenyen, f.eks. informasjon om bensinpriser og parkeringsplasser og reise- og hotellguider.
Dette omfatter også enkel, sikker og tidsmessig ubegrenset bruk av smarttelefonapper. Utstyret ConnectedDrive Services gir deg også tilgang til BMW ConnectedDrive Store. Der kan du bestille og forlenge akkurat de tjenestene og appene du ønsker, blant annet RTTI (trafikkinformasjon i sanntid), remote services, Online entertainment og concierge service. BMW ConnectedDrive Services har dessuten mye annet å by på som gjør kjøreturen i en BMW enda mer behagelig.

CONCIERGE SERVICE.

Lurer du på hvordan det er å ha din egen assistent? Concierge service fra BMW ConnectedDrive står til tjeneste og oppfyller ønskene dine.
Ved å trykke på en knapp kommer du i kontakt med en medarbeider hos BMW callsenter, som står til din tjeneste under kjøreturen.
Medarbeideren hjelper deg å finne for eksempel en bestemt restaurant, nærmeste minibank eller et døgnåpent apotek og kan også sende adresseinformasjon direkte til bilens navigasjonssystem. Vedkommende kan også reservere bord på en restaurant eller bestille hotellrom. Concierge service er tilgjengelig døgnet rundt hele uken, medfører ingen kostnader og kan benyttes i inn- og utland uavhengig av mobiltelefonen din.
Dette forutsetter at bilen er utstyrt med BMW ConnectedDrive services.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Online entertainment gir deg direkte og ubegrenset tilgang til mer enn tolv millioner musikkspor i din BMW X5, uten at du trenger å bruke for eksempel en smarttelefon.
Her finner du musikken du liker, uansett hvilken musikksmak du har. Med online entertainment kan du abonnere på en musikktjeneste fra en av BMWs musikkpartnere.
Men du er ikke nødt til å sitte i din BMW for å nyte musikken. Du har også tilgang til musikkontoen via smarttelefonen og alle andre enheter som støttes av den enkelte musikkpartneren. Dette medfører ingen ekstra kostnader i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Nederland og Spania. Bruk av tjenesten forutsetter at bilen er utstyrt med BMW ConnectedDrive services.

RTTI (TRAFIKKINFORMASJON I SANNTID).

RTTI (trafikkinformasjon i sanntid) holder deg oppdatert på trafikkbildet. Nøyaktig informasjon om sted og varighet for trafikkproblemer oppgis så å si i sanntid.
Dataene hentes fra bevegelsesmønstre fra mobilnettet, GPS-data fra bilflåter, telefonapper, politimeldinger og lignende. Systemet er svært nøyaktig og kan lokalisere kø med 500 meters nøyaktighet. RTTI informerer deg i sanntid om trafikkbildet på motor- og landeveier samt i mange bygater. Funksjonen kan også anbefale alternative kjøreruter.
Dette forutsetter at bilen er utstyrt med BMW ConnectedDrive services.

REMOTE SERVICES.

Med remote services kan du fjernstyre forskjellige funksjoner i bilen.
Du kan styre kupévarmeren. Ved hjelp av My BMW Remote App kan du aktivere og deaktivere ulike funksjoner. Du kan søke etter adresser med Google™ nettsøk og deretter overføre dem direkte. Du kan vise bilens posisjon innenfor en radius på 1,5 km. Bilen kan låses opp og igjen via BMW callsenter. Dette forutsetter at bilen er utstyrt med ConnectedDrive services og kupévarmer (ekstrautstyr), samt at tjenesten er aktivert via kundeportalen.

INTELLIGENT NØDANROP.

Det intelligente nødanropet gir deg raskt hjelp i nødsituasjoner, uansett tid på døgnet. Du får kontakt med en kvalifisert medarbeider som snakker ditt språk, også når du oppholder deg i utlandet.
Systemet utløser et automatisk nødanrop dersom bilen blir utsatt for en alvorlig ulykke der kollisjonsputene utløses eller beltestrammerne aktiveres. Via et SIM-kort som er montert i bilen, blir opplysninger som er relevante for redningsmannskapene, overført til BMW callsenter uavhengig av din private mobiltelefon. Opplysningene omfatter bilens nøyaktige posisjon, hvor alvorlig ulykken er og informasjon om mulige personskader. BMW callsenter informerer umiddelbart nærmeste nødsentral og holder telefonkontakt med personene som er involvert i ulykken, frem til redningsmannskapene kommer.
Nødanropet kan også utløses manuelt, for eksempel hvis du er vitne til en ulykke.

INTERNETT.

Er din BMW utstyrt med internettforbindelse, kan du surfe på nettet på kontrolldisplayet. Det er bare å skrive inn nettadressen med iDrive-multikontrollen eller velge adresse fra favorittlisten.
Internettforbindelsen har fastpris, slik at du kan surfe på nettet i bilen over hele landet (ikke roaming). Du kan bruke kontrolldisplayet til nettsurfing i hastigheter opp til 7 km/t.
Dette forutsetter at bilen er utstyrt med BMW ConnectedDrive services.