GÅ DINE EGNE VEIER, OG TA HELE VERDEN MED DEG.

BMW ConnectedDrive tjenester og apper i BMW X3.

BMW X3 er selvsagt stappfull av allsidige løsninger. De innovative løsningene fra BMW ConnectedDrive gir deg tilgang til kommunikasjon, informasjon og underholdning på en ny måte når du er på farten i din BMW X3.

INTELLIGENT NØDANROP.

Det intelligente nødanropet gir deg raskt hjelp i nødssituasjoner, uansett tid på døgnet. Du får kontakt med en kvalifisert medarbeider som snakker ditt språk, også når du oppholder deg i utlandet. Systemet utløser et automatisk nødanrop dersom bilen blir utsatt for en alvorlig ulykke der kollisjonsputene utløses eller beltestrammerne aktiveres. Via et SIM-kort som er montert i bilen, blir opplysninger som er relevante for hjelpemannskapene, overført til BMWs callsenter, uavhengig av din private mobiltelefon. Opplysningene omfatter bilens nøyaktige posisjon, hvor alvorlig ulykken er, og informasjon om mulige personskader. BMW callsenter informerer umiddelbart nærmeste nødsentral og holder telefonkontakt med personene som er involvert i ulykken, frem til redningsmannskapene kommer. Nødanropet kan også utløses manuelt, for eksempel hvis du er vitne til en ulykke.

CONNECTEDDRIVE SERVICES.

BMW ConnectedDrive Services gir deg tilgang til en rekke smarte informasjons- og underholdningstjenester fra BMW ConnectedDrive i bilen.
Dette inkluderer BMW Online, som gir deg tilgang til stedsavhengig informasjon som værmeldinger, nyheter, nettsøk fra Googleᵀᴹ og kontorfunksjoner. Det er også mulig å sette sammen tjenester etter eget ønske i applikasjonsmenyen, f.eks. informasjon om bensinpriser og parkeringsplasser og reise- og hotellguider.
Dette omfatter også enkel, sikker og tidsmessig ubegrenset bruk av smarttelefonapper. Utstyret ConnectedDrive Services gir deg også tilgang til BMW ConnectedDrive Store. Der kan du bestille og forlenge akkurat de tjenestene og appene du ønsker, blant annet RTTI (trafikkinformasjon i sanntid), remote services, Online entertainment og concierge service. BMW ConnectedDrive Services har dessuten mye annet å by på som gjør kjøreturen i en BMW enda mer behagelig.

  • BMW Connected App

    Nå er det enkelt å bruke apper i en BMW. Gratisappen BMW Connected (leveres til Apple iOS og smarttelefoner med Android) gjør det mulig å bruke sosiale medier og infotainmentfunksjoner i bilen, for eksempel Twitter, nettradio (nettradio leveres ikke i kombinasjon med androidapper) og kalenderen på smarttelefonen din. Dette forutsetter at bilen er utstyrt med BMW ConnectedDrive services.
    Når smarttelefonen er koblet til bilen med en snap-in-adapter (kompatibel med mange mobiltelefoner) eller en USB-kabel og appen er startet (med Apple iPhone), har du tilgang til nettradiostasjoner fra hele verden og kan følge med på statusmeldinger på Twitter eller avtaler i kalenderen. Funksjonene kan vises på kontrolldisplayet eller leses opp over bilens høyttalere. Du kan også få nyheter i form av RSS-feeds, og Wiki Local hjelper deg å finne informasjon om nærområdet på Wikipedia. Appen BMW Connected informerer deg når nye BMW Apps ready-applikasjoner blir tilgjengelige (apper fra tredjepart).

DIKTAFONFUNKSJON.

Har du Navigasjonssystem Professional, Bluetooth-tilkobling og ConnectedDrive services i bilen, trenger du ikke holde mobiltelefonen i hånden. Nå kan du bare si det du vil skrive. Diktafonfunksjonen omdanner talemeldinger til tekst, som deretter kan sendes som e-post eller SMS. Du kan også bruke diktafonfunksjonen for Twitter-meldinger i BMW Apps. Du kan benytte diktafonfunksjonen gratis i bilen i 60 dager. Videre bruk krever at du inngår en kostnadspliktig avtale med Nuance® (tjenesten er foreløpig ikke tilgjengelig på norsk).
Du finner informasjon om Bluetooth-kompatible smarttelefoner og andre mobile enheter på www.bmw.com/bluetooth.

RTTI (TRAFIKKINFORMASJON I SANNTID).

RTTI (trafikkinformasjon i sanntid) holder deg oppdatert på trafikkbildet. Nøyaktig informasjon om sted og varighet for trafikkproblemer oppgis så å si i sanntid. Bevegelsesmønstre fra mobilnettet, GPS-data fra bilflåter, smarttelefoner, apper, politimeldinger og lignende fungerer som datakilder. Systemet er svært nøyaktig og kan lokalisere kø med få meters nøyaktighet. RTTI informerer deg i sanntid om trafikkbildet på motor- og landeveier samt i mange bygater. Det kan også anbefale alternative kjøreruter.
Dette forutsetter at bilen er utstyrt med BMW ConnectedDrive services.

REMOTE SERVICES.

Med remote services og gratisappen BMW ConnectedDrive App (tilgjengelig i Apple App Store og Google Play Store) kan du fjernstyre ulike funksjoner i bilen, for eksempel låsing/opplåsing av bilen. Du kan også søke etter adresser på nett med Google™ og deretter overføre dem til navigasjonssystemet som er montert i bilen. I tillegg kan du vise bilens posisjon. Bruk forutsetter at remote services aktiveres via BMW ConnectedDrive-kundeportalen på www.bmw-connecteddrive.com.

BLUETOOTH OFFICE.

Med Bluetooth Office kan du utnytte tiden du tilbringer i bilen mer effektivt. Takket være tilkobling av Bluetooth-enheter kan du planlegge dagen mens du kjører til jobben. Du kan vise e-post, avtaler, gjøremål og tekstmeldinger på kontrolldisplayet eller få elementene lest opp over bilens høyttalere. Med funksjonen BMW Apps kan du se kalenderoppføringer fra Apple iPhone. Du finner en liste over kompatible enheter på www.bmw.com/bluetooth.