ER MED PÅ ALT.

Kjøredynamikken til BMW X3.

BMW X3 er en ekte sports activity vehicle full av fleksible løsninger og egenskaper. Standardchassiset er smidig i bykjøring og i krappe svinger, og komfortabelt og sikkert selv om veiforholdene er aldri så dårlige. Dette gjør bilen retningsstabil og stødig også ved høye hastigheter. Den intelligente firehjulsdriften BMW xDrive sørger for best mulig veigrep uansett vær og føre. Og med ekstrautstyr, som Dynamic Damping Control, kan du tilpasse chassisinnstillingene til BMW X3 etter smak og behag.

DYNAMIC DAMPING CONTROL.

Dynamic Damping Control gjør det mulig å tilpasse demperkarakteristikken kontinuerlig til kjøresituasjonen, øke bilens rullekomfort og forbedre kjøredynamikken. Standardinnstillingen Comfort-modus reduserer forstyrrende bevegelser i bilen til et minimum. I tillegg kan du velge mellom de to programmene Sport- og Sport+-modus. Da blir dempingen hardere, noe som gir mer sportslig kjøreglede.

BMW xDrive.

BMWs intelligente firehjulsdriftsystem xDrive tilpasser seg vanskelige veiforhold perfekt ved å sørge for at veigrepet alltid er optimalt. Med xDrive og dynamisk stabilitetskontroll (DSC) har din BMW godt veigrep og er retningsstabil. xDrive fordeler drivkraften mellom for- og bakakselen ved hjelp av DSC-sensorene. Dette hindrer over- og understyring i svinger, slik at bilen blir mer retningsstabil. I tillegg kan du kjøre sikkert og jevnt på glatte og bratte strekninger. DSC trenger ikke gripe inn så ofte ved dårlige veiforhold. BMW xDrive kombinerer alle fordelene ved firehjulsdrift – veigrep, retningsstabilitet og sikkerhet – med de smidige kjøreegenskapene som er typiske for BMW.

  • xDrive-status

    xDrive-status hjelper deg å holde oversikten med tydelige meldinger selv i uoversiktlige situasjoner. Når du kjører i ulendt terreng, har du tilgang til informasjon som er relevant for terrengkjøring, på instrumentpanelet og midtdisplayet. I tillegg til et kompass som det er lett å lese (bare i kombinasjon med navigasjonssystem), vises bilens rattutslag og hellingsvinkel på tvers og langs. Informasjonen vises ikke bare med tall, men også med 3D-grafikk.

PERFORMANCE CONTROL.

Når du kjører gjennom svinger, fordeler Performance Control driv- og bremsekraften på hvert enkelt hjul. I en sving tilbakelegger det ytre hjulet lengre vei enn det indre. BMW Performance Control griper inn ved å regulere motoreffekten og bremse målrettet. Dette innebærer at de ytre hjulene får mer kraft og de indre får mindre, slik at alle hjulene har maksimalt veigrep. Bilen dreier nærmest inn i svingen, og det gir økt kjøresikkerhet og bedre kjøredynamikk.

VARIABEL SPORTSSTYRING.

VARIABEL SPORTSSTYRING.

Variabel sportsstyring med Servotronic sikrer rask respons og smidige kjøreegenskaper uten at du må dreie hardt på rattet. Styringen reagerer uavhengig av hastigheten og tilpasser rattutvekslingen i forhold til rattutslaget. Dette reduserer rattbevegelsen ved svært store rattutslag. I tillegg blir bilen merkbart smidigere og lettere å manøvrere ved sportslig kjøring på svingete og utfordrende veier. Systemet øker også komforten når du parkerer, svinger og manøvrerer bilen. Styringen stabiliserer små rattutslag, slik at bilen holder stø kurs når du kjører rett frem.

DRIVING EXPERIENCE-KNAPP.

DRIVING EXPERIENCE-KNAPP.

Comfort-modus, ECO PRO-modus og Sport-modus.

Med Driving experience-knappen kan du velge mellom Comfort-modusen for standard motor- og girkasseinnstillinger, ECO PRO-modusen for økonomisk kjøring og Sport-modusen som gjør kjøringen mer dynamisk. ECO PRO-modusen hjelper deg å redusere forbruket ved å tilpasse karakteristikken for gasspedalen, girkassen og varme- og klimaanlegget på en intelligent måte.

Effektiv energiutnyttelse med ECO PRO-modus.

ECO PRO-modus reduserer drivstofforbruket med inntil 20 prosent. Med funksjonene coasting (bare i kombinasjon med automatgirkasse), Proactive driving assistant og ECO PRO-ruteplanlegger (leveres bare i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional) er det mulig å redusere forbruket ytterligere. Proactive driving assistant registrerer lokale forhold ved hjelp av Navigasjonssystem Professional og gir forhåndstips. Kommer du til en lavere fartsgrense etter neste sving, anbefaler systemet deg allerede før svingen å ta foten av gasspedalen.

ECO PRO-ruteplanlegger.

ECO PRO-ruteplanlegger bidrar også til å redusere drivstofforbruket. Avhengig av trafikken, kjørestilen din og forholdene på stedet foreslår den en rute som krever mindre drivstoff. Coasting-funksjonen gjør at bilen ruller med frakoblet motor i inntil 160 km/t straks du tar foten av gasspedalen og ikke bremser. I Sport-modus reagerer bilen derimot mer spontant og tilpasses en mer sportslig kjørestil.