FÆRRE RESSURSER. MER KJØREGLEDE.

BMW EfficientDynamics i BMW 5-serie Gran Turismo.

BMW 5-serie Gran Turismo er et forbilde når det gjelder effektiv energiutnyttelse. Hver eneste BMW 5-serie er stappfull av tiltak og teknologi fra BMW EfficientDynamics. Dette reduserer drivstofforbruket og utslippet av skadestoffer, slik at du kan nyte ren kjøreglede.

BMW 520d.

Den 4-sylindrede BMW TwinPower Turbo dieselmotoren har et slagvolum på 2,0 liter og en imponerende effekt på 184 hk. En kombinasjon av direkte common rail-innsprøytning og en turbolader med variabel turbingeometri gir et dreiemoment på 380 Nm ved 1.750–2.750 o/min. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t er på 8,9 sekunder, og topphastigheten er på 215 km/t. Forbruket ved blandet kjøring er 0,57–0,55 liter per mil, og CO2-utslippet er 149–144 gram per km.

ECO PRO-MODUS.

Når du har aktivert ECO PRO-modus, arbeider bilen så effektivt som mulig. BMW har gjennomført en intern forbruksstudie som viser at forbruket reduseres med inntil 20 prosent avhengig av kjørestilen din.
Ved hjelp av funksjonene coasting (kun med automatgirkasse), Proactive driving assistant og ECO PRO-ruteplanlegger er det mulig å redusere forbruket med ytterligere 5 prosent. Systemet optimerer gasspedalens og girkassens karakteristikk samt tidspunktet for girskift, samtidig som varme- og klimaanlegget styres på en intelligent måte. På kontrolldisplayet ser du hvilke BMW EfficientDynamics-tiltak som til enhver tid reduserer drivstofforbruket. I tillegg får du situasjonsspesifikke ECO PRO-tips for en mer økonomisk kjørestil.

  • Coasting

    Coasting er en annen funksjon i ECO PRO-modus i kombinasjon med automatgirkasse. Når det ikke er behov for drivkraft i hastigheter mellom 50 og 160 km/t, kobler systemet motoren fra, og bilen ruller med frakoblet motor (coasting).

  • Proactive driving assistant

    Proactive driving assistant (i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional) er en spennende innovasjon i ECO PRO-modus. Basert på data fra navigasjonssystemet, registrerer systemet svinger, tettsteder, rundkjøringer, T-kryss, fartsgrenser og motorveiavkjøringer og kan dermed gi deg tips om når det lønner seg å ta foten av gasspedalen.

  • ECO PRO-ruteplanlegger

    ECO PRO-modus omfatter også ECO PRO-ruteplanleggeren. Sammen med nyeste generasjon Navigasjonssystem Professional beregner denne funksjonen den mest energieffektive ruten avhengig av din kjørestil, trafikksituasjonen og veiforholdene. Kjørecomputeren viser bonusrekkevidden, det vil si hvor mange kilometer ekstra du kan kjøre med ECO PRO-modus.

TEKNOLOGI FRA BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Motorer har vært et av BMWs viktigste kompetansefelt helt siden 1917, og vi har alltid vært i forkant av utviklingen. Motorene i BMW 5-serie Gran Turismo beviser dette til fulle. De har imponerende effekt, spontan respons og jevn motorgange. Samtidig tilfredsstiller de høye krav til kjørekomfort.
BluePerformance-teknologien, som leveres som standard til alle dieselmodellene, viser vei inn i fremtiden. Denne teknologien gir enda lavere utslippsverdier. I tillegg til dieselpartikkelfilter og oksidasjonskatalysator sørger en NOx-lagringskatalysator for å redusere andelen nitrogenoksid i avgassen ytterligere. Noen modeller har SCR-katalysator (SCR = Selective Catalytic Reduction) med AdBlue-innsprøytning som også bidrar til reduserte utslipp av nitrogenoksider. Innsprøytningen av AdBlue utløser en kjemisk reaksjon som reduserer utslippet av nitrogenoksid betydelig. Dermed kjører du en av de reneste dieselbilene i verden. Den har så lavt utslipp av skadestoffer at den tilfredsstiller kravene i utslippsstandarden Euro 6.

BRAKE ENERGY REGENERATION.

Hver gang du bremser, frigjøres kinetisk energi. Det er først i de siste årene vi har begynt å utnytte denne energien. Brake Energy Regeneration genererer strøm av bevegelsesenergien som frigjøres når du tar foten av gasspedalen eller bremser. Strømmen brukes til å lade batteriet. Dette intelligente energistyringssystemet sørger for at dynamoen ikke lenger må gå permanent. Resultatet er at drivstofforbruket reduseres og effekten øker, helt i tråd med filosofien bak BMW EfficientDynamics.

AUTO START STOPP-FUNKSJON.

Auto Start Stopp-funksjonen sørger for at bilen bare bruker drivstoff når den kjører. Ved kortvarige stopp, for eksempel i lyskryss eller ved køkjøring, er det mulig å spare drivstoff. Derfor slår Auto Start Stopp-funksjonen av motoren når den går på tomgang og du tar foten av clutchpedalen (manuell girkasse) eller bremser bilen til den står i ro (automatgirkasse).
En indikator på informasjonsdisplayet viser at funksjonen er slått på. Med en gang du trår inn clutchpedalen (manuell girkasse) eller tar foten av bremsepedalen (automatgirkasse), starter motoren automatisk på brøkdeler av et sekund. Dermed kan du fortsette kjøreturen raskt og uten forsinkelser.
Auto Start Stopp-funksjonen går ikke ut over komforten og sikkerheten. Funksjonen aktiveres for eksempel ikke før motoren har nådd sin optimale driftstemperatur eller den innstilte kupétemperaturen er nådd. Den griper heller ikke inn dersom batterikapasiteten er for lav eller hvis du dreier på rattet. En sentral styreenhet starter også motoren under stopp dersom det er nødvendig, for eksempel hvis bilen ruller eller det dugger på frontruten. Du kan dessuten når som helst deaktivere Auto Start Stopp-funksjonen med et tastetrykk.