DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer i BMW 5-serie Gran Turismo.

En rekke intelligente teknologiske løsninger avlaster deg på ulike måter under kjøreturen. Det innebærer et generelt høyt sikkerhets- og komfortnivå. Dermed kan du fokusere ene og alene på kjøreglede.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i farger projiserer alle relevante kjøredata i førerens synsfelt. Dette gjør det lettere å fokusere på det som skjer i trafikken. Her vises blant annet bilens hastighet og, avhengig av bilens utstyr, navigasjonsmeldinger og Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. I tillegg kan telefon- og underholdningslister pluss meldinger og advarsler fra assistentsystemene vises. Symbolene som projiseres på frontruten, vises i farger med ekstra høy oppløsning. Visningsavstanden på 2,3 meter foran bilen og den optimale plasseringen gjør at du oppfatter informasjonen raskt og enkelt uten å bli distrahert. Lysstyrken tilpasses lysforholdene automatisk, i tillegg til at høyden på projeksjonen også kan justeres. Dessuten er det en natt- og en dagmodus. Du kan også velge hva displayet skal vise i tillegg til bilens hastighet og advarsler fra førerassistentsystemene.

KØASSISTENT.

Køassistenten avlaster deg ved ensformig kjøring på motorvei og liknende veier. I hastigheter opptil 60 km/t lar systemet deg flyte med trafikken, slik at køkjøringen blir mindre krevende. Systemet holder automatisk avstanden til kjøretøyet foran deg, regulerer automatisk hastigheten til bilen står stille, og styrer bilen aktivt. Dette hjelper deg å holde bilen i kjørefeltet så lenge du holder minst én hånd på rattet. Bilen kjører automatisk videre etter nedbremsing til stillestående hvis den ikke står stille i mer enn 30 sekunder (tidligere 3 sekunder). Dette bringer oss ett skritt videre på veien mot automatisk kjøring.

iDrive-multikontroll med touchfunksjon.

Med iDrive-multikontroll med touchfunksjon, som inngår i Navigasjonssystem Professional, kan du enkelt betjene kontrolldisplayet med én hånd. Takket være den integrerte touchfunksjonen kan du skrive inn for eksempel adresser til navigasjonssystemet med fingeren. I tillegg kan du trykke og dreie på multikontrollen for å vise og stille inn funksjoner og bla gjennom lister. Betjeningen av systemet er enkel og intuitiv. Det gjør det lettere for deg å holde oppmerksomheten rettet mot trafikken. Alle funksjonene som du kan styre med multikontrollen, vises på det oversiktlige kontrolldisplayet.

BMW NIGHT VISION MED DYNAMIC LIGHT SPOT.

BMW Night Vision med Dynamic Light Spot registrerer personer og store dyr i mørket på lang avstand og markerer dem med lys.
Et varmesøkende kamera i nyregrillen overfører bilder av personer og dyr til kontrolldisplayet.
Straks systemet ved hjelp av fjerninfrarød stråling registrerer fotgjengere eller større dyr som er på kollisjonskurs med bilen, retter systemet to separat styrbare Dynamic Light Spot-lykter mot personene, uten at de blendes på en ubehagelig måte. Lyset advarer både føreren og fotgjengerne effektivt mot en potensielt farlig situasjon.
Du advares også ved hjelp av det aktiverte varmebildet som vises på instrumentpanelet eller på BMW Head-Up Display i farger. Når det er registrert at personer eller dyr utgjør en akutt fare, høres i tillegg et lydsignal, og bremsene settes i høyeste bremseberedskap.
BMW Night Vision med Dynamic Light Spot er en innovasjon fra BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam gjør det tryggere og mer behagelig å kjøre i mørket. Du trenger heller ikke bekymre deg for å blende andre trafikanter.
BMW Selective Beam registrerer andre trafikanter og styrer fjernlyset, slik at det ikke blender. Lyktenes rekkevidde på over 400 meter sørger for at farlige situasjoner registreres på et tidlig tidspunkt.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gjør det lettere å parkere parallelt med kjørebanen. Når du kjører i lav hastighet (maksimalt 35 km/t) og holder en avstand til de parkerte bilene på maksimalt 1,5 meter, måler systemet parkeringsluker. Det spiller ingen rolle om systemet er aktivert eller ikke.
Er luken stor nok, kan du sette på blinklyset. Da overtar assistenten styringen, og du trenger bare å velge riktig gir, gi gass eller bremse og følge med på lydsignalene og informasjonen på kontrolldisplayet. Resultatet er enkel og trygg parkering.

KAMERASYSTEMER.

Med Park Distance Control, Surround View og ryggekamera har du god oversikt over omgivelsene når du manøvrerer bilen. Park Distance Control (PDC) foran og bak har akustisk og optisk varsling som gjør parkeringen både enklere og tryggere.
Surround View viser bilen i et simulert fugleperspektiv på kontrolldisplayet. Utstyret inkluderer Side View-systemet, som gir bedre oversikt ved utkjøring på uoversiktlige steder. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer i hastigheter under 20 km/t.

ACTIVE PROTECTION.

Active protection er den forebyggende passasjerbeskyttelsen fra BMW ConnectedDrive.
Når sikkerhetsbeltene er festet og bilen begynner å kjøre, strammes beltene foran automatisk. Hvis det oppstår en kritisk situasjon, strammes sikkerhetsbeltene i forsetene ved behov. Hvis bilen har komfortseter, rettes ryggen på passasjersetet foran og baksetene opp. Hvis sidevinduene og soltaket er åpne, lukkes de. En kritisk kjøresituasjon er for eksempel en nødbremsing som du har startet, eller kraftig over- eller understyring av bilen.
Hvis bilen er utstyrt med sammenstøtvarsling eller sammenstøtvarsling med bremsefunksjon, kan systemet også registrere fare for kollisjon med kjøretøyet foran eller et stående kjøretøy, innenfor systemets begrensninger.
Ved en kollisjon kan systemet i visse ulykkessituasjoner bremse bilen automatisk til den står i ro uten at føreren griper inn. Dette reduserer faren for og følgende av påfølgende kollisjoner.
I tillegg registrerer oppmerksomhetsassistenten om du begynner å bli uoppmerksom eller trøtt på lange monotone kjøreturer. Når du viser tiltagende uoppmerksomhet eller tegn på at du blir trøttere, vises en melding på kontrolldisplayet som anbefaler at du tar en pause.