GÅ DINE EGNE VEIER, OG TA HELE VERDEN MED DEG.

BMW ConnectedDrive tjenester og apper i BMW ActiveHybrid 5.

Med tjenester og apper fra BMW ConnectedDrive opplever du kommunikasjon, informasjon og underholdning på en ny måte når du er på farten.

CONNECTED DRIVE SERVICES.

ConnectedDrive services gir deg tilgang til en rekke smarte informasjons- og underholdningstjenester fra BMW ConnectedDrive i bilen.
Dette omfatter BMW Online som gir deg tilgang til stedsavhengig informasjon som vær, nyheter, nettsøk og kontorfunksjoner. Det er også mulig å sette sammen separate tjenester og funksjoner som webkameraer, parkeringsinformasjon og reise- og hotellguider.
Dette omfatter også enkel, sikker og tidsmessig ubegrenset bruk av smarttelefonapper, som BMW Connected, og mye mer.

DIKTAFONFUNKSJON.

Med kontorfunksjonen kan du bruke smarttelefonens e-post- og tekstmeldingsfunksjon i bilen når smarttelefonen er tilkoblet via Bluetooth. Med diktafonfunksjonen kan du omdanne talemeldinger til tekst. Teksten kan du deretter sende som e-post eller tekstmelding via smarttelefonen som er tilkoblet via Bluetooth. Har du Navigasjonssystem Professional, Bluetooth-tilkobling og ConnectedDrive services i bilen, trenger du ikke holde mobiltelefonen i hånden. Du finner informasjon om Bluetooth-kompatible smarttelefoner og andre mobile enheter på www.bmw.com/bluetooth.
Du kan benytte diktafonfunksjonen gratis i bilen i 60 dager. Videre bruk krever at du inngår en kostnadspliktig avtale med Nuance® (foreløpig ikke tilgjengelig på norsk).

BLUETOOTH OFFICE.

Med Bluetooth Office kan du utnytte tiden du tilbringer i bilen mer effektivt. Takket være tilkobling av Bluetooth- og USB-enheter kan du planlegge dagen mens du kjører til jobben. Du kan vise e-post, avtaler, gjøremål og tekstmeldinger på kontrolldisplayet eller få elementene lest opp over bilens høyttalere. Du finner en liste over kompatible enheter på www.bmw.com/bluetooth.

INTELLIGENT NØDANROP.

Det intelligente nødanropet gir deg raskt hjelp i nødsituasjoner, uansett tid på døgnet. Du får kontakt med en kvalifisert medarbeider som snakker ditt språk, også når du oppholder deg i utlandet. Systemet utløser et automatisk nødanrop dersom bilen blir utsatt for en alvorlig ulykke der kollisjonsputene utløses eller beltestrammerne aktiveres. Via et SIM-kort som er montert i bilen, blir opplysninger som er relevante for redningsmannskapene, overført til BMW callsenter uavhengig av din private mobiltelefon. Opplysningene omfatter bilens nøyaktige posisjon, hvor alvorlig ulykken er og informasjon om mulige personskader. BMW callsenter informerer umiddelbart nærmeste nødsentral og holder telefonkontakt med personene som er involvert i ulykken, frem til redningsmannskapene kommer. Nødanropet kan også utløses manuelt, for eksempel hvis du er vitne til en ulykke.

CONCIERGE SERVICES.

Lurer du på hvordan det er å ha din egen assistent? Concierge service fra BMW ConnectedDrive står til tjeneste og oppfyller ønskene dine. Ved å trykke på en knapp kommer du i kontakt med en medarbeider hos BMW callsenter, som står til din tjeneste under kjøreturen.
Medarbeideren hjelper deg å finne for eksempel en bestemt restaurant, nærmeste minibank eller et døgnåpent apotek og kan også sende adresseinformasjon direkte til bilens navigasjonssystem. Vedkommende kan også reservere bord på en restaurant eller bestille hotellrom. Concierge service er tilgjengelig døgnet rundt hele uken, medfører ingen kostnader og kan benyttes i inn- og utland uavhengig av mobiltelefonen din. Dette forutsetter at bilen er utstyrt med BMW ConnectedDrive services.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Online entertainment gir deg direkte og ubegrenset tilgang til mer enn tolv millioner musikkspor i din BMW, uten at du trenger å bruke for eksempel en smarttelefon. Her finner du musikken du liker, uansett hvilken musikksmak du har. Med online entertainment kan du abonnere på en musikktjeneste fra en av BMWs musikkpartnere.
Men du er ikke nødt til å sitte i din BMW for å nyte musikken. Du har også tilgang til musikkontoen via smarttelefonen og alle andre enheter som støttes av den enkelte musikkpartneren. Dette medfører ingen ekstra kostnader i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Nederland og Spania. Funksjonen forutsetter utstyret BMW ConnectedDrive services.

REMOTE SERVICES.

Med remote services og gratisappen BMW ConnectedDrive App (tilgjengelig i Apple App Store og Google Play Store) kan du fjernstyre ulike funksjoner i bilen, for eksempel låsing/opplåsing av bilen. Du kan også søke etter adresser på nett med Google™ og deretter overføre dem til navigasjonssystemet som er montert i bilen. I tillegg kan du vise bilens posisjon. Bruk forutsetter at remote services aktiveres via BMW ConnectedDrive-kundeportalen på www.bmw-connecteddrive.com.

RTTI (TRAFIKKINFORMASJON I SANNTID).

RTTI (trafikkinformasjon i sanntid) holder deg oppdatert på trafikkbildet. Nøyaktig informasjon om sted og varighet for trafikkproblemer oppgis så å si i sanntid. Bevegelsesmønstre fra mobilnettet, GPS-data fra bilflåter, smarttelefonapper, politimeldinger og lignende fungerer som datakilder. Systemet er svært nøyaktig og kan lokalisere kø med 500 meters nøyaktighet. RTTI informerer deg i sanntid om trafikkbildet på motor- og landeveier samt i mange bygater. Funksjonen kan også anbefale alternative kjøreruter.
Dette forutsetter at bilen er utstyrt med BMW ConnectedDrive services.