EFFEKTIVITET PÅ ET NYTT NIVÅ.

BMW EfficientDynamics i BMW ActiveHybrid 5.

BMW ActiveHybrid 5 er en unik kombinasjon av innovative løsninger. BMW EfficientDynamics består av omfattende tiltak og teknologiske løsninger som øker kjøregleden og reduserer utslippene.

PERFORMANCE HYBRID.

BMW ActiveHybrid 5 representerer neste generasjon Performance Hybrid med en effekt på 340 hk og et dreiemoment på 450 Nm.

 • 6-sylindret BMW TwinPower Turbo bensin-rekkemotor

  BMW TwinPower turbomotoren er konstruert i lette materialer. Ved hjelp av TwinScroll turboladeren er effekten på 306 hk. Det gir et dreiemoment på 400 Nm og en topphastighet på 250 km/t. BMW ActiveHybrid 5 akselererer fra 0 til 100 km/t på bare 5,9 sekunder. Samtidig har den imponerende lave forbruks- og utslippsverdier på 0,70–0,64 liter per 100 km og 163–149 gram CO2 per km (alle verdier er basert på EU- kjøresyklusen og avhenger av valgt dekkdimensjon).
  BMW ActiveHybrid 5 tilfredsstiller som standard utslippsstandarden Euro 6.

 • Elmotor

  Den andre komponenten i Performance Hybrid er en elmotor på 54 hk (40 kW). Bilen kan kjøre på bare elmotoren i hastigheter på inntil 60 km/t. Ved forbikjøringer, i oppoverbakker og i andre kjøresituasjoner som krever rask akselerasjon, får den hjelp av forbrenningsmotoren. Elektromotoren henter kraft fra et høyeffektivt litiumionbatteri som er plassert over bakakselen.

INTELLIGENT ENERGISTYRING.

INTELLIGENT ENERGISTYRING.

BMW ActiveHybrid 5 bruker neste generasjon hybridteknologi. Samspillet mellom ECO PRO-modus og en rekke tiltak fra BMW EfficientDynamics gjør bilen svært effektiv, uten at det går ut over de dynamiske kjøreytelsene.

HYBRID START STOP-FUNKSJON.

Hybrid Auto Start Stop-funksjonen slår av motoren automatisk når bilen står stille. Viktige funksjoner, som klimaanlegget, får strøm fra det høyeffektive batteriet. Når du trår inn gasspedalen igjen, begynner bilen å kjøre på elmotoren. Når det blir behov for rask akselerasjon, kobles forbrenningsmotoren inn igjen. Resultatet er lavere forbruk og mindre utslipp.

ECO PRO-MODUS.

Når du har aktivert ECO PRO-modus, arbeider bilen så effektivt som mulig. BMW har gjennomført en intern forbruksstudie som viser at forbruket reduseres med inntil 20 prosent avhengig av kjørestilen din.
Ved hjelp av funksjonene coasting (kun med automatgirkasse), Proactive driving assistant og ECO PRO-ruteplanlegger er det mulig å redusere forbruket med ytterligere 5 prosent. Systemet optimerer gasspedalens og girkassens karakteristikk samt tidspunktet for girskift, samtidig som varme- og klimaanlegget styres på en intelligent måte. På kontrolldisplayet ser du hvilke BMW EfficientDynamics-tiltak som til enhver tid reduserer drivstofforbruket. I tillegg får du situasjonsspesifikke ECO PRO-tips for en mer økonomisk kjørestil.

 • Coasting

  Coasting er en annen funksjon i ECO PRO-modus i kombinasjon med automatgirkasse. Når det ikke er behov for drivkraft i hastigheter mellom 50 og 160 km/t, kobler systemet motoren fra, og bilen ruller med frakoblet motor (coasting).

 • Proactive driving assistant

  Proactive driving assistant (i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional) er en spennende innovasjon i ECO PRO-modus. Basert på data fra navigasjonssystemet, registrerer systemet svinger, tettsteder, rundkjøringer, T-kryss, fartsgrenser og motorveiavkjøringer og kan dermed gi deg tips om når det lønner seg å ta foten av gasspedalen.

 • ECO PRO-ruteplanlegger

  ECO PRO-modus omfatter også ECO PRO-ruteplanleggeren. Sammen med nyeste generasjon Navigasjonssystem Professional beregner denne funksjonen den mest energieffektive ruten avhengig av din kjørestil, trafikksituasjonen og veiforholdene. Kjørecomputeren viser bonusrekkevidden, det vil si hvor mange kilometer ekstra du kan kjøre med ECO PRO-modus.

AERODYNAMIKK.

AERODYNAMIKK.

Bilens design er helt i tråd med filosofien bak BMW EfficientDynamics. Spesielt det aerodynamisk optimerte frontskjørtet og undersiden av bilen overbeviser med innovative løsninger som reduserer luftmotstanden og drivstofforbruket.
Hele fronten på bilen med det nyutformede frontskjørtet synliggjør BMW EfficientDynamics-filosofien. Den optimerte designen av kjøleluftinntakene bidrar til enda bedre aerodynamiske egenskaper og dermed til lavere luftmotstandskoeffisient. Det gjelder også hjulhusene som er spesialutviklet for å skape minst mulig turbulens.

Andre elementer som i høy grad bedrer aerodynamikken, er den flate kledningen under bilen med motorromstildekning samt understellskledningen. De nye kledningselementene er imidlertid ikke bare fordelaktige for aerodynamikken. De sørger også for bedre lyddemping og økt korrosjonsbeskyttelse.

BRAKE ENERGY REGENERATION.

Hver gang du bremser, frigjøres kinetisk energi. Det er først i de siste årene vi har begynt å utnytte denne energien. Brake Energy Regeneration genererer strøm av bevegelsesenergien som frigjøres når du tar foten av gasspedalen eller bremser.
Strømmen brukes til å lade batteriet. Dette intelligente energistyringssystemet sørger for at dynamoen ikke lenger må gå permanent. Resultatet er at drivstofforbruket reduseres og effekten øker, helt i tråd med filosofien bak BMW EfficientDynamics.

LUFTSPJELDSTYRING.

LUFTSPJELDSTYRING.

Luftspjeldstyringen bruker en sensor som kontinuerlig overvåker motorens behov for kjøling under kjøring. Det er ikke lenger nødvendig med en kontinuerlig luftstrøm gjennom radiatoren. Luftspjeldene åpnes og lukkes avhengig av hastighet og utetemperatur. Dette gir bedre aerodynamiske egenskaper og bidrar til at motoren blir raskere varm. Slik reduseres drivstofforbruket.