DELEGER TIL PÅLITELIGE ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer i BMW 4-serie Gran Coupé.

En rekke intelligente teknologiske løsninger avlaster deg på ulike måter under kjøreturen. Det innebærer et generelt høyt sikkerhets- og komfortnivå. Dermed kan du fokusere på ene og alene på kjøreglede.

DRIVING ASSISTANT.

Driving assistant kombinerer de kamerabaserte systemene Lane Departure Warning og sammenstøt- og fotgjengervarslingen med City-bremsefunksjon.
Lane Departure Warning registrerer veimerkingen og varsler deg med vibrasjoner i rattet dersom bilen er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over ca. 70 km/t. Du varsles ikke dersom du har satt på blinklyset for å skifte felt.
Sammenstøtvarslingen med City-bremsefunksjon registrerer kjøretøyer, mens fotgjengervarslingen med City-bremsefunksjon registrerer fotgjengere. Når sammenstøtvarslingen er aktivert, reagerer din BMW straks hvis bilen foran deg bråbremser. Du varsles trinnvis, først med et varselsymbol, så med et blinkende varselsymbol og et lydsignal. Ved hastigheter opptil 60 km/t reagerer systemet til slutt med lett nedbremsing. Fotgjengervarslingen er aktiv fra 10 til 60 km/t, og varsler i ett trinn ved akutt fare. Når systemet advarer om at det er fare for en kollisjon, settes samtidig bremsene i beredskap, slik at de reagerer raskere. I nødstilfeller kan systemet starte nedbremsingen. Systemet kan ha begrenset funksjon i mørket og i tåke.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i farger projiserer alle relevante kjøredata i førerens synsfelt. Dette gjør det lettere å fokusere på det som skjer i trafikken.
Her vises blant annet bilens hastighet og, avhengig av bilens utstyr, navigasjonsmeldinger og Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. I tillegg kan telefon- og underholdningslister pluss meldinger og advarsler fra assistentsystemene vises. Symbolene som projiseres på frontruten, vises i farger med ekstra høy oppløsning. Visningsavstanden på 2,3 meter foran bilen og den optimale plasseringen gjør at du oppfatter informasjonen raskt og enkelt uten å bli distrahert. Lysstyrken tilpasses lysforholdene automatisk, i tillegg til at høyden på projeksjonen også kan justeres. Dessuten er det en natt- og en dagmodus. Du kan også velge hva displayet skal vise i tillegg til bilens hastighet og advarsler fra førerassistentsystemene.

Navigasjonssystem Professional med iDrive-multikontroll med touchfunksjon.

Navigasjonssystem Professional imponerer med design og ytelse i særklasse. Navigasjonssystemet er perfekt integrert i bilen og enkelt å bruke. Det inkluderer iDrive-betjeningskonsept og iDrive-multikontroll med touchfunksjon. Systemet omfatter stemmestyring, radio BMW Professional med DVD-spiller samt 20 GB minnekapasitet for lydfiler. Dessuten er det mulig å bruke RTTI. En fastmontert LCD-skjerm i farger på 8,8 tommer med todelt skjermvisning (hoved- og hjelpeskjerm) gjør systemet oversiktlig og lett lesbart.
Du betjener navigasjonssystemet med iDrive-multikontrollen. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet, ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene eller ved hjelp av stemmestyringen. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn og viser utvalgte severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en fascinerende opplevelse.
Kartoppdatering er tilgjengelig gratis i tre år fra BMW-forhandleren. BMW ConnectedDrive inkluderer gratis automatisk oppdatering av kartmaterialet i utvalgte europeiske land opptil fire ganger i året i tre år.

Navigasjonssystem Professional.

SPEED LIMIT INFO.

SPEED LIMIT INFO.

Hold deg på den sikre siden. Speed Limit Info inkludert visning av forbikjøringsforbud viser den gjeldende fartsgrensen samt informasjon om når forbikjøring er forbudt. Dette vises på informasjonsdisplayet i instrumentpanelet eller på Head-Up Display. Et spesielt kamera registrerer de relevante trafikkskiltene. Denne informasjonen bearbeides i en styreenhet hvor den sammenlignes med dataene fra navigasjonssystemet. Siden systemet også innhenter informasjon fra andre komponenter i bilen, kan Speed Limit Info beregne situasjonsavhengige fartsgrenser for eksempel ved våte veier eller tidsbegrensninger og vise deg dem. Utstyret forutsetter at bilen er utstyrt med Navigasjonssystem Business eller Professional.

ACTIVE PROTECTION.

Active protection er den forebyggende passasjerbeskyttelsen fra BMW ConnectedDrive.
Når sikkerhetsbeltene er festet og bilen begynner å kjøre, strammes beltene foran automatisk. Oppstår det en kritisk trafikksituasjon, strammes forsetenes sikkerhetsbelter ved behov, mens sidevinduene og soltaket (hvis bilen er utstyr med det) lukkes. En kritisk kjøresituasjon er for eksempel en nødbremsing som du har startet, eller kraftig over- eller understyring av bilen.
Hvis bilen er utstyrt med sammenstøtvarsling eller sammenstøtvarsling med bremsefunksjon, kan systemet også registrere fare for kollisjon med kjøretøyet foran eller et stående kjøretøy, innenfor systemets begrensninger. Ved en kollisjon kan systemet i visse ulykkessituasjoner bremse bilen automatisk til den står i ro uten at føreren griper inn. Dette reduserer faren for og følgende av påfølgende kollisjoner.
I tillegg registrerer oppmerksomhetsassistenten om du begynner å bli uoppmerksom eller trøtt på lange monotone kjøreturer. Når du viser tiltagende oppmerksomhet eller tegn på at du blir trøttere, vises en melding på kontrolldisplayet som anbefaler at du tar en pause.

KAMERASYSTEMER.

BMW ConnectedDrive omfatter flere kamerasystemer som hjelper deg å holde oversikten også i uoversiktlige situasjoner.

  • Ryggekamera

    Ryggekameraet gir deg full oversikt over området bak bilen ved manøvrering og parkering. Kamerabildet vises på kontrolldisplayet. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer i hastigheter under 20 km/t. Interaktive linjer viser om parkeringsplassen er stor nok for bilen. Kontrolldisplayet viser linjene som fargede felter, noe som gjør det enklere å manøvrere bilen på plass. På biler med tilhengerfeste har ryggekameraet en praktisk zoomfunksjon som gjør det lettere å rygge når du skal koble til en tilhenger.

  • Surround View

    Surround View hjelper deg med å parkere og navigere der det er trangt og uoversiktlig. Ved hjelp av kameraene viser kontrolldisplayet området rundt hele bilen i fugleperspektiv (Top View).
    Utstyret inkluderer også Side View, som gir økt sikkerhet på uoversiktlige steder (f.eks. utkjøringer og uoversiktlige kryss). To digitale kameraer på høyre og venstre side foran registrerer situasjonen ved siden av bilen og overfører bildet til kontrolldisplayet. Du får dermed god oversikt over den kryssende trafikken og kan ta hensyn til den.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gjør det lettere å parkere parallelt med kjørebanen. Når du kjører i lav hastighet (maksimalt 35 km/t) og holder en avstand til de parkerte bilene på maksimalt 1,5 meter, måler systemet parkeringsluker. Det spiller ingen rolle om systemet er aktivert eller ikke.
Er luken stor nok, kan du sette på blinklyset. Da overtar assistenten styringen, og du trenger bare å velge riktig gir, gi gass og bremse. Det er bare å følge med på lydsignalene og informasjonen fra systemet på kontrolldisplayet. Det gjør det enklere og tryggere å parkere.