FULL OVERSIKT OG FULL KONTROLL.

Førerassistentsystemene i BMW 4-serie Coupé.

En ting er sikkert – en kjøretur i BMW 4-serie Coupé. De innovative førerassistentsystemene våre setter nye standarder for komfort og sikkerhet.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i farger projiserer alle relevante kjøredata i førerens synsfelt. Dette gjør det lettere å fokusere på det som skjer i trafikken. Her vises blant annet bilens hastighet og, avhengig av bilens utstyr, navigasjonsmeldinger og Speed Limit Info inkl. visning av forbikjøringsforbud. I tillegg kan telefon- og underholdningslister pluss meldinger og advarsler fra assistentsystemene vises. Symbolene som projiseres på frontruten, vises i farger med ekstra høy oppløsning. Visningsavstanden på 2,3 meter foran bilen og den optimale plasseringen gjør at du oppfatter informasjonen raskt og enkelt uten å bli distrahert.

  • Automatisk tilpassing

    Lysstyrken tilpasses lysforholdene automatisk, i tillegg til at høyden på projeksjonen også kan justeres. Dessuten er det en natt- og en dagmodus. Du kan også velge hva displayet skal vise i tillegg til bilens hastighet og advarsler fra førerassistentsystemene.

KAMERASYSTEMER.

Med Park Distance Control, Surround View og ryggekamera har du god oversikt over omgivelsene når du manøvrerer bilen. Park Distance Control (PDC) foran og bak har akustisk og optisk varsling som gjør parkeringen både enklere og tryggere.
Surround View viser bilen i et simulert fugleperspektiv på kontrolldisplayet. Utstyret inkluderer Side View-systemet, som gir bedre oversikt ved utkjøring på uoversiktlige steder. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer i hastigheter under 20 km/t.

BMW AKTIV CRUISE CONTROL MED STOP & GO-FUNKSJON.

BMW AKTIV CRUISE CONTROL MED STOP & GO-FUNKSJON.

Økt kjørekomfort og høyere aktiv sikkerhet.

Aktiv Cruise Control med Stop & go-funksjon inkl. radarbasert sammenstøtvarsling med bremsefunksjon (ekstrautstyr) sørger for høyere komfort og enda mer aktiv sikkerhet i tett trafikk. Systemet måler hele tiden avstanden til bilene foran og overholder automatisk den innstilte avstanden.

Kontrollert hastighet.

Stop & go-funksjonen reduserer ikke bare hastigheten automatisk til bilen står stille, den akselererer også automatisk til ønsket hastighet igjen med en gang trafikkflyten tillater det.

Aktiv sammenstøtvarsling.

Når sammenstøtvarslingen er aktivert, reagerer din BMW straks hvis bilen foran deg bråbremser. På nivå 1 får du et optisk signal. Hvis du ikke reagerer på dette, går systemet videre til nivå 2, som gjør deg oppmerksom på situasjonen ved hjelp av et lydsignal. Har du fremdeles ikke bremset, bremser din BMW for deg. Systemet starter nedbremsingen med opp til maksimal retardasjon.

BMW ACTIVE PROTECTION.

BMW ACTIVE PROTECTION.

BMW ConnectedDrive passasjerbeskyttelse.

Active protection er den forebyggende passasjerbeskyttelsen fra BMW ConnectedDrive.
Når sikkerhetsbeltene er festet og bilen begynner å kjøre, strammes beltene foran automatisk. Oppstår det en kritisk trafikksituasjon, strammes forsetenes sikkerhetsbelter ved behov, mens sidevinduene og soltaket (hvis bilen er utstyrt med det) lukkes. En kritisk kjøresituasjon er for eksempel en nødbremsing som du har startet, eller kraftig over- eller understyring av bilen.

Intelligent oppmerksomhetsassistent.

Hvis bilen er utstyrt med sammenstøtvarsling eller sammenstøtvarsling med bremsefunksjon, kan systemet også registrere fare for kollisjon med kjøretøyet foran eller et stående kjøretøy, innenfor systemets begrensninger. Ved en kollisjon kan systemet i visse ulykkessituasjoner bremse bilen automatisk til den står i ro uten at føreren griper inn. Dette reduserer faren for og følgende av påfølgende kollisjoner. I tillegg registrerer oppmerksomhetsassistenten om du begynner å bli uoppmerksom eller trøtt på lange monotone kjøreturer. Når du viser tiltagende uoppmerksomhet eller tegn på at du blir trøttere, vises en melding på kontrolldisplayet som anbefaler at du tar en pause.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam gjør det tryggere og mer behagelig å kjøre i mørket. Du trenger heller ikke bekymre deg for å blende andre trafikanter.
BMW Selective Beam registrerer andre trafikanter og styrer fjernlyset, slik at det ikke blender. Lyktenes rekkevidde på over 400 meter sørger for at farlige situasjoner registreres på et tidlig tidspunkt.

SPEED LIMIT INFO.

Hold deg på den sikre siden. Speed Limit Info inkludert visning av forbikjøringsforbud viser den gjeldende fartsgrensen samt informasjon om når forbikjøring er forbudt. Dette vises på informasjonsdisplayet i instrumentpanelet eller på Head-Up Display. Et spesielt kamera registrerer de relevante trafikkskiltene. Denne informasjonen bearbeides i en styreenhet hvor den sammenlignes med dataene fra navigasjonssystemet. Siden systemet også innhenter informasjon fra andre komponenter i bilen, kan Speed Limit Info beregne situasjonsavhengige fartsgrenser for eksempel ved våt veibane eller tidsbegrensninger og videreformidle dem til deg. Utstyret forutsetter at bilen er utstyrt med Navigasjonssystem Business eller Professional.

DRIVING ASSISTANT.

Driving assistant kombinerer de kamerabaserte systemene Lane Departure Warning og sammenstøt- og fotgjengervarslingen med City-bremsefunksjon.
Lane Departure Warning registrerer veimerkingen og varsler deg med vibrasjoner i rattet dersom bilen er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over ca. 70 km/t. Du varsles ikke dersom du har satt på blinklyset for å skifte felt.
Sammenstøtvarslingen med City-bremsefunksjon registrerer kjøretøyer, mens fotgjengervarslingen med City-bremsefunksjon registrerer fotgjengere. Når sammenstøtvarslingen er aktivert, reagerer din BMW straks hvis bilen foran deg bråbremser. Du varsles trinnvis, først med et varselsymbol, så med et blinkende varselsymbol og et lydsignal. Ved hastigheter opptil 60 km/t reagerer systemet til slutt med lett nedbremsing. Fotgjengervarslingen er aktiv fra 10 til 60 km/t, og varsler i ett trinn ved akutt fare. Når systemet advarer om at det er fare for en kollisjon, settes samtidig bremsene i beredskap, slik at de reagerer raskere. I nødstilfeller kan systemet starte nedbremsingen. Systemet kan ha begrenset funksjon i mørket og i tåke.

iDrive-multikontroll med touchfunksjon.

Med iDrive-multikontroll med touchfunksjon, som inngår i Navigasjonssystem Professional, kan du enkelt betjene kontrolldisplayet med én hånd. Takket være den integrerte touchfunksjonen kan du skrive inn for eksempel adresser til navigasjonssystemet med fingeren. I tillegg kan du trykke og dreie på multikontrollen for å vise og stille inn funksjoner og bla gjennom lister. Betjeningen av systemet er enkel og intuitiv. Det gjør det lettere for deg å holde oppmerksomheten rettet mot trafikken. Alle funksjonene som du kan styre med multikontrollen, vises på det oversiktlige kontrolldisplayet.