GRENSELØS KJØREGLEDE.

Kjøredynamikken til BMW 4-serie Cabriolet.

Opplev kjøredynamikken til BMW 4-serie Cabriolet og nyt frihetsfølelsen på hver kjøretur. Den innovative teknologien fra BMW sørger for at du holder en stødig kurs, og gir optimal sikkerhet – også dersom du har en sportslig kjørestil.

8-TRINNS AUTOMATGIRKASSE.

Den 8-trinns automatgirkassen setter standarden for kjøredynamikk og effektiv drivstoffutnyttelse og er dessuten sentral i tiltakene fra BMW EfficientDynamics. Girkassen har ekstra fint avstemte utvekslingsforhold, slik at det optimale turtallsområdet kan utnyttes bedre i alle hastigheter. Dette reduserer drivstofforbruket merkbart, samtidig som det gir mer sportslige og dynamiske kjøreegenskaper. Særlig i høye hastigheter synker turtallet som følge av at bilen har fått flere gir å kjøre på. Dette fører til redusert forbruk og mindre motorstøy.
Momentomformeren bidrar til det gode resultatet, også når du girer manuelt. Sammen med små turtallssprang og fint avstemte girtrinn sørger den for svært komfortabel giring og mindre støy.
Ved hjelp av 8-trinns automatgirkassen fra BMW EfficientDynamics er det nå mulig å få enda bedre kjøredynamikk når du velger den nye forutseende driften med Driving experience-knappen. I Sport-modus sørger navigasjonsdata og girkassestyring som er tilpasset kjøreruten, for sportsligere kjøring med mer spontan respons. I Comfort-modus kan du kjøre mer komfortabelt med færre girskift.

DRIVING EXPERIENCE-KNAPP.

Med Driving experience-knappen kan du velge mellom Comfort-modusen for standard motor- og girkasseinnstillinger, ECO PRO-modusen for økonomisk kjøring og Sport-modusen som gjør kjøringen mer dynamisk.

  • ECO PRO-modus

    ECO PRO-modusen hjelper deg å redusere forbruket ved å tilpasse karakteristikken for gasspedalen, girkassen og varme- og klimaanlegget på en intelligent måte. ECO PRO-modus reduserer drivstofforbruket med inntil 20 prosent. Med funksjonene coasting (bare i kombinasjon med automatgirkasse), Proactive driving assistant og ECO PRO-ruteplanlegger (leveres bare i kombinasjon med Navigasjonssystem Professional) er det mulig å redusere forbruket ytterligere.

  • ECO PRO-ruteplanlegger

    ECO PRO-ruteplanlegger bidrar også til å redusere drivstofforbruket. Avhengig av trafikken, kjørestilen din og forholdene på stedet foreslår den en rute som krever mindre drivstoff.

ADAPTIVT M SPORTSUNDERSTELL.

Adaptivt M sportsunderstell (ekstrautstyr) gir enda smidigere kjøreegenskaper. De elektroniske støtdemperne i sportsunderstellet tilpasser seg både kjørestil og kjøreforhold. Demperkarakteristikken kan påvirkes med Driving experience-knappen. Ønsker du en merkbart strammere demperinnstilling, kan du aktivere Sport-modus med Driving experience-knappen. I Sport+-modus er Dynamic Traction Control (DTC) aktivert i stedet for dynamisk stabilitetskontroll (DSC). Den tillater enda sportsligere kjøring.VARIABEL SPORTSSTYRING.

Variabel sportsstyring med Servotronic sikrer rask respons og smidige kjøreegenskaper uten at du må dreie hardt på rattet. Styringen reagerer uavhengig av hastigheten og tilpasser rattutvekslingen i forhold til rattutslaget. Dette reduserer rattbevegelsen ved svært store rattutslag. I tillegg blir bilen merkbart smidigere og lettere å manøvrere ved sportslig kjøring på svingete og utfordrende veier. Systemet øker også komforten når du parkerer, svinger og manøvrerer bilen. Styringen stabiliserer små rattutslag, slik at bilen holder stø kurs når du kjører rett frem.