RASK HJELP I ENHVER SITUASJON.

BMW ConnectedDrive førerassistentsystemer i BMW 1-serie 5-dørs.

Du kan kjøre mer avslappet når du får hjelp av smarte assistentsystemer. Driving assistant advarer deg i farlige situasjoner, og navigasjonssystem Professional finner frem overalt. Med Speed Limit Info ombord unngår du blitsen fra fartsboksene. Dette er bare tre eksempler på ekstrautstyret som gjør det enda artigere å kjøre BMW 1-serie.

DRIVING ASSISTANT.

Utstyret driving assistant omfatter de kamerabaserte assistentsystemene fjernlysassistent, Speed Limit Info og Lane Departure Warning samt sammenstøtog fotgjengervarsling med City-bremsefunksjon. Fjernlysassistenten sørger for god sikt i mørket ved å styre fjernlyset slik at det ikke blender andre trafikanter. Det intelligente systemet Speed Limit Info registrerer fartsgrenser ved hjelp av kamerabaserte data og navigasjonsdata. Systemet bruker også data fra andre systemer som GPS og regnsensorer for å
ta hensyn til for eksempel bestemte tider eller våt veibane. Lane Departure Warning varsler deg med vibrasjoner i rattet dersom bilen utilsiktet er i ferd med å forlate kjørefeltet i hastigheter over 70 km/t. Hvis det er fare for en kollisjon, advarer sammenstøtvarslingen deg i to trinn. Fotgjengervarslingen er aktiv fra 10 til 60 km/t, og varsler i ett trinn ved akutt fare. Samtidig settes bremsene i beredskap, slik at de reagerer raskere. I nødstilfeller kan systemet starte nedbremsingen, slik at hastigheten ved sammenstøtet reduseres betydelig. Systemet advarer deg gradvis kraftigere med lett bremsing til slutt dersom.

AKTIV CRUISE CONTROL MED STOP & GO-FUNKSJON.

Aktiv Cruise Control med Stop & Go-funksjon inkl. radarbasert sammenstøtvarsling med full nedbremsing og målrettet bremsing (ekstrautstyr) sørger for høyere komfort og økt sikkerhet i tett trafikk. Systemet holder den innstilte hastigheten og avstanden til kjøretøyet foran. Bilen overtar igangkjøring og bremsing og holder den valgte avstanden også i saktegående trafikk og kø helt til bilen står stille. Hvis et kjøretøy svinger inn foran bilen eller bilen nærmer seg kjøretøyet foran, sørger systemet for at hastigheten tilpasses nøyaktig til dette kjøretøyet. Systemet kan aktiveres i hastigheter opptil 210 km/t.
Stop & Go-funksjonen reduserer ikke bare hastigheten automatisk til bilen står stille, den akselererer også automatisk til ønsket hastighet igjen med en gang trafikkflyten tillater det.
Når sammenstøtvarslingen er aktivert, reagerer din BMW straks hvis bilen foran deg bråbremser. Du varsles trinnvis, først med et varselsymbol, så med et blinkende varselsymbol og et lydsignal. Til slutt varsler systemet med kraftig nedbremsing.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten gjør det enklere å parkere i tverr- og langsgående luker. Når du kjører i lav hastighet (under 35 km/t) og holder en avstand til parkerte biler på maksimalt 1,5 meter, måler systemet potensielle luker, også trange luker som ligger parallelt med kjørebanen. Det spiller ingen rolle om systemet er aktivert eller ikke.
Er luken stor nok, kan du sette på blinklyset. Da overtar parkeringsassistenten styringen, og du trenger bare å velge riktig gir, gi gass og bremse. Det er bare å følge med på lydsignalene og informasjonen fra systemet på kontrolldisplayet.
Når bilen sakte nærmer seg en hindring, aktiveres parkeringsassistenten automatisk via funksjonen Auto PDC (Automatic Park Distance Control). Systemet er utvidet med en funksjon som også hjelper deg ved parkering i tverrgående parkeringsluker. PDC varsler da også når avstanden til hindringer blir for kort.
Når du parkerer uten parkeringsassistenten, bruker parkeringshjelpen de ekstra sensorene til å overvåke områdene ved siden av bilen. Hindringer vises dessuten på kontrolldisplayet. Det gjør det enklere og tryggere å parkere.

sd
3
iDrive Touch Controller

NAVIGASJONSSYSTEM PROFESSIONAL.

Systemet omfatter stemmestyring, radio BMW Professional med DVD-spiller samt 20 GB minnekapasitet for lydfiler. Dessuten er det mulig å bruke RTTI. En fastmontert LCD-skjerm i farger på 8,8 tommer med todelt skjermvisning (hoved- og hjelpeskjerm) gjør systemet oversiktlig og lett lesbart.

Du betjener navigasjonssystemet med iDrive-multikontrollen. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet, ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene eller ved hjelp av stemmestyringen. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn og viser utvalgte severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en fascinerende opplevelse.

Kartoppdatering er tilgjengelig gratis i tre år fra BMW-forhandleren. BMW ConnectedDrive inkluderer gratis automatisk oppdatering av kartmaterialet i utvalgte europeiske land opptil fire ganger i året i tre år.

  • iDrive-multikontroll med touchfunksjon

    Du betjener navigasjonssystemet med iDrive-multikontrollen. Du kan oppgi måladresser ved å skrive dem med fingeren på berøringsfeltet, ved hjelp av hurtigtastene og de åtte favorittastene eller ved hjelp av stemmestyringen. 3D-kartet har satellittbilder som kartbakgrunn og viser utvalgte severdigheter som fotografier, noe som gjør navigasjonen til en fascinerende opplevelse.

  • Automatiske kartoppdateringer

    Kartoppdatering er tilgjengelig gratis i tre år fra BMW-forhandleren. BMW ConnectedDrive inkluderer gratis automatisk oppdatering av kartmaterialet for utvalgte europeiske land opptil fire ganger i året i tre år.

SPEED LIMIT INFO.

SPEED LIMIT INFO.

Hold deg på den sikre siden. Speed Limit Info inkludert visning av forbikjøringsforbud viser den gjeldende fartsgrensen samt informasjon om når forbikjøring er forbudt. Dette vises på informasjonsdisplayet i instrumentpanelet. Et kamera integrert i det innvendige speilet registrerer de relevante trafikkskiltene. En styreenhet sammenligner og viser denne informasjonen sammen med dataene fra navigasjonssystemet. Siden systemet også innhenter informasjon fra andre komponenter i bilen, kan systemet delvis beregne situasjonsavhengige fartsgrenser, for eksempel ved våte veier eller tidsbegrensninger, og vise dem til deg.

RYGGEKAMERA.

RYGGEKAMERA.

Ryggekameraet gir deg full oversikt over området bak bilen ved manøvrering og parkering. Kamerabildet vises på kontrolldisplayet. Ryggekameraet gjør det lettere å rygge når du parkerer i hastigheter under 15 km/t.
På kontrolldisplayet vises linjer og fargefelter som illustrerer om parkeringsplassen du har funnet, er stor nok. Ved fullt rattutslag illustrerer røde linjer svingbuen og grønne linjer kjøreretningen. Linjene tilpasser seg rattbevegelsen.
Ryggekameraet deaktiveres automatisk etter 10 meter eller når hastigheten øker til over 15 km/t. På biler med tilhengerfeste har ryggekameraet en praktisk zoomfunksjon som gjør det lettere å rygge når du skal koble til en tilhenger.

FJERNLYSASSISTENT.

FJERNLYSASSISTENT.

Fjernlysassistenten avlaster deg i mørket ved å slå fjernlyset på og av automatisk ved møtende eller forankjørende trafikk, slik at andre trafikanter ikke blendes.
Fjernlyset slås også av når veibanen er godt opplyst. Et kamera ved det innvendige speilet registrerer lyset fra andre biler som befinner seg opptil 700 meter unna. Systemet kan registrere baklyktene til en bil foran på en avstand på opptil 400 meter. Registrerer systemet baklyktene til en bil foran deg eller at det kommer en bil imot, slår det fjernlysene automatisk av og deretter på igjen. Det gjør at du kan kjøre med fjernlyset på hele tiden, og det blir mer behagelig å kjøre i mørket.